Χρυσοχοΐδης για Φουρθιώτη: Ποτέ δεν τον φύλαξαν 14 αστυνομικοί, ούτε υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα

Στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη και της φύλαξής του από αστυνομικούς αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «τον Μάιο του 2020 τον παρουσιαστή τον φύλαγε ένα άτομο. Τον Αύγουστο του 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η Επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε τον Νοέμβριο τη διάθεση ακόμη ενός αστυνομικού για ένα τρίμηνο. Στις 13 Ιανουαρίου έπειτα από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Έψιλον TV όπου εργάζεται διατάχθηκε να δοθεί και τρίτο άτομο, μιας υπηρεσιακής μοτοσικλέτας και η επιτήρηση της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα, δόθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου. Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση των μέτρων προστασίας εν μέσω των κινητοποιήσεων για τον Κουφοντίνα καθώς υπήρξαν επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών και απειλές σε ΜΜΕ. Τότε αυξήθηκε η συνοδευτική δύναμη με ακόμη έναν αστυνομικό, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και 24ωρη φύλαξη της οικίας του».

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ποτέ δεν φύλαξαν 14 τον παρουσιαστή όπως μονότονα και χαιρέκακα σκορπίζεται από τον ανεμιστήρα της λάσπης. Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλ. στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε 1-2 άτομα χωρίς αυτοκίνητο» και πρόσθεσε: «Η ΓΑΔΑ διέψευσε με λιτή ανακοίνωση κάποιες τερατολογικές δηλώσεις ότι επτά περιπολικά και δύο τεθωρακισμένα αυτοκίνητα φυλάνε τον τηλεπαρουσιαστή. Ποτέ η Αστυνομία δεν διέψευσε τη φύλαξη. Θα ήταν παράλογο. Άρα δεν υπάρχει καμία αντίφαση στην έρευνα που διέταξα εγώ για να δούμε τι έγινε σε κάθε φάση της διαδικασίας κι έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπήρξαν τυχόν παρατυπίες αλλά και για να υπάρξουν ενδεχόμενες βελτιώσεις σε αυτή τη διαδικασία φύλαξης γενικότερα». Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η Αστυνομία στο θέμα της φύλαξης, αξιολογεί κινδύνους και όχι πρόσωπα και χαρακτήρες»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.