Μητέρα αυτιστικού παιδιού εκθέτει συνεργάτιδα της Δανάης Μπάρκα: «Με σοκάρατε. Να προσέχετε τι λέτε. Είναι ντροπή»…

ητέρα αυτιστικού παιδιού που ζει στο εξωτετικό εξέθεσε ανεπανόρθωτα συνεργάτιδα της Μπάρκα.

Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα που παρουσίασαν στο πρωινό του Mega «Πάμε Δανάη»  με αφορμή τα παιδιά με αυτισμό, μια μητέρα και τηλεθεάτρια σοκαρίστηκε με τη φράση που άκουσε και έγραψε κάτω από τον λογαριασμό της παρουσιάστριας στο Instagram:

«Δανάη μου σου έγραψα και προσωπικό μήνυμα αλλά θέλω και εδώ να πω πως, ως μητέρα ενός παιδιού με νοηματικά και σωματικά θέματα, πόσο άσχημα ένιωσα όταν άκουσα την συνεργάτιδα σου να λέει στον θέμα του αυτιστικού παιδιού “θέλουμε, δεν θέλουμε θα πρέπει να συνυπάρχουμε με ΑΥΤΆ τα άτομα”.

Πρώτον ΔΕΝ είναι ΑΥΤΑ τα άτομα, είναι άνθρωποι όπως εσύ, εγώ και όλοι μας. Και τι θα πει θέλουμε δεν θέλουμε να συνυπάρχουμε με αυτούς τους ανθρώπους. Μήπως πρέπει ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι θέλουν δε θέλουν, μπορούν δεν μπορούν, να υπάρχουν με εμάς τους υπόλοιπους; Αυτός ο τρόπος και ο λόγος που το είπε είναι πολύ κακός. Και εάν θέλετε να μιλάτε για “τέτοια” θέματα στην εκπομπή σας, να μιλάτε πολύ καλά και πολύ όμορφα.

Αλλά θα πρέπει και να ήσαστε πιο ευαίσθητοι στο λόγο και στα λόγια. Εμένα, σαν μητέρα παιδιού με θέματα που πολεμάω κάθε μέρα για βελτίωση, με σοκάρατε, ένιωσα τόσο άσχημα όσο ποτέ.

Παρακάλεσαν ΑΥΤΑ τα παιδιά όπως τα ονομάσατε να έρθουν σε αυτό τον κόσμο; Όχι. Εμείς τα φέραμε. Και μας δίνουν κάθε μέρα μαθήματα ζωής. ΕΜΕΙΣ όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να μάθουμε από ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρώπους. Δυστυχώς, ο τόσο άσχημος τρόπος με τον οποίο το έκανε θέμα η συνεργάτιδα σου έδειξε καθαρά τον τρόπο με τον οποίο ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας σκέφτεται.

Και όσο υπάρχει αυτός ο τρόπος σκέψεως θα υπάρχουν και οι οικογένειες που θα κρύβουν ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρώπους. Εγώ ζω στο εξωτερικό και μπορώ να είμαι υπερήφανη για ΑΥΤΟ το παιδί μου, αλλά έχω το τυχερό να έχω αδερφή που για 15 χρόνια εργαζόταν σε ίδρυμα για ΤΕΤΟΙΟΥΣ ανθρώπους και δυστυχώς έζησα μέσου αυτής τόσο τραγικές ιστορίες που εγώ σαν μικρό παιδί και μετά ενήλικη, ένιωσα ντροπή για την κοινωνία….

Να προσέχετε σας παρακαλώ πως λέτε τα θέματα και το πως χειρίζεστε την ελληνική γλώσσα. Συγνώμη εάν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη αλλά, όπως είπα, μένω εξωτερικό και τα Ελληνικά μου δυστυχώς μένουν και αυτά εξωτερικό», κατέληξε αγανακτισμένη.

Η Δανάη απάντησε σχεδόν αμέσως προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη συνεργάτιδά της: «Νομίζω ότι το αντίθετο περάσαμε. Ότι ακριβώς οφείλουμε όλοι μας ακόμα και το κράτος όπως είπα κι εγώ, να βοηθάμε τις οικογένειες και τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν άλλες δυσκολίες από εμάς κι να κάνουμε την ζωή τους ευκολότερη και ομορφότερη!! Νομίζω αν δείτε όλο το απόσπασμα θα δείτε ποσό διακριτικά και αγαπησιάρικα το θέσαμε γιατί καταρχάς είναι όνειρο μας να τίθενται τέτοια θέματα στην τηλεόραση και δεύτερον, προσωπικά έχω στην οικογένεια μου παιδιά με αυτισμό που και τα λατρεύω και θέλω να περάσουμε ωραίο μήνυμα».

Η γυναίκα, όμως, δεν πείστηκε και επανήλθε: «Την καλή και σωστή πρόθεση σας την κατάλαβα και μπράβο σας! Αλλά αυτό ακριβώς εννοούσα, δεν μπορείτε μέσα στην καλή πρόθεση να λέτε “γιατί για να ήμαστε ειλικρινής θέλουμε δεν θέλουμε θα πρέπει να συνυπάρχουμε με αυτούς τους ανθρώπους”. Αυτό δεν αρμόζει. Γιατί τι είναι ΑΥΤΟΙ η άνθρωποι; Εμπόδια στην ζωή μας; Δυστυχώς έτσι ακούστηκε, θέλετε δεν θέλετε πρέπει να σας πω, πως “χτύπησε” πολύ άσχημα αυτή η πρόταση. Εάν θέλετε με καλή πρόθεση να βγάζετε “τέτοια” θέματα να πρόσεχε τα λόγια σας. Αυτά!

patkiout.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.