Σπάνιο ντοκουμέντο: Η Αλίκη στην Παναγία της Τήνου με τον Παπαμιχαήλ. Το τάμα, η μαυροντυμένη γυναίκα, τα δάκρυα και το θαύμα του Γιάννη… (Φωτο)

Ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο ήρθε στο φως και αφορά το άγνωστο τάμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην Παναγία της Τήνου.

Μία από αυτές τις δύσκολες περιόδους, ήταν τον καιρό που προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί στον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Οι αποτυχημένες προσπάθειες οδήγησαν την αξέχαστη ηθοποιό στην Παναγία της Τήνου για να ζητήσει τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης.

Λέγεται πως η ίδια η Αλίκη είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους ένα περίεργο περιστατικό που της συνέβη στην εκκλησία. Όταν έκανε να φύγει, μια μαυροφορεμένη γυναίκα, βαστώντας στην αγκαλιά της ένα παιδί, τη σταμάτησε και της είπε πως δεν προσευχήθηκε αρκετά. Η ηθοποιός σαστισμένη, επέστρεψε στο ναό όπου παρέμεινε για πολλές ώρες με καυτά δάκρυα να κυλούν από τα μάτια της.

Όταν βγήκε, ένιωθε μια γαλήνη, μια ανακούφιση. Λίγους μήνες μετά, η Αλίκη και ο Δημήτρης κρατούσαν στην αγκαλιά τους τον μονάκριβο γιο τους Γιάννη. Η γέννηση του, όπως έλεγαν, ήταν ένα θαύμα. Ένα θαύμα της Μεγαλόχαρης. Το ζευγάρι εκπλήρωσε το τάμα του στην Παναγία το καλοκαίρι του 1970 με τη βάφτιση του Γιάννη στην Τήνο με νονό τον Φοιλοποίμενα Φίνο.

Δες τη σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε το elenasdiary_blog στο instagram:

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.