“Πεντακάθαροι” Σημίτης, Χρυσοχοΐδης και Μαλέσιος: Στο αρχείο η υπόθεση μετά την έρευνα στους λογαριασμούς τους

Οριστικά στο αρχείο έθεσε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων την υπόθεση που προέκυψε από την απόφαση της επικεφαλής της, αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη, να ερευνηθούν οι λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη μελών της οικογενείας του και κυβερνητικών στελεχών που είχαν διατελέσει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και είχε εμφανιστεί ως μία ακόμα υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, ετέθη τελικώς στο αρχείο με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής Αννας Ζαΐρη, εννέα μήνες μετά την παρέμβαση της να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη, του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του Ευάγγελου Μαλέσιου αλλά και μελών της οικογενείας τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η θέση της υποθέσεως στο αρχείο έγινε καθώς από τις έρευνες που έγιναν δεν προέκυψε κάτι σε βάρος των ελεγχόμενων, κάτι που είχε άλλωστε με δήλωσή του προαναγγείλει ο πρώην πρωθυπουργός.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η έρευνα κατά Σημίτη και λοιπών από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος διατάχθηκε χωρίς να υπάρχει στη δικαιοσύνη ανοικτός φάκελος ποινικής διερεύνησης παρά μόνον δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση Γάλλου που είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τις φρεγάτες.

Ειδικότερα πρόκειται για τον Μισέλ Ζοσεράν, η κατάθεση του οποίου έχει δοθεί το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και βρίσκεται στη δικογραφία για τις φρεγάτες από πολλά χρόνια, χωρίς έως πρόσφατα να έχει απασχολήσει ειδικά τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα για Σημίτη, Χρυσοχοΐδη και λοιπούς ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση της υποθέσεως στο αρχείο από την κυρία Ζαΐρη, αρχειοθέτηση η οποία είναι οριστική και για την οποία δεν ενημερώνεται άλλη αρχή.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.