Μια πεντανόστιμη Καλοκαιρινή σαλάτα με πρωταγωνιστή το άγριο ρύζι

Μια πεντανόστιμη Καλοκαιρινή σαλάτα με πρωταγωνιστή το άγριο ρύζι

Υλικά (για 4 άτομα):

100 γρ. φασολάκια (πλατιά)
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
λίγο τσίλι (σε σκόνη)
175 γρ. άγριο ρύζι
1 αβοκάντο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 ραδίκια κομμένα
2-3 χούφτες κάρδαμο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία:
Βράζετε το ρύζι ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και τα φασολάκια σε βραστό νερό για 3-5′. Τα στραγγίζετε και τα βουτάτε σε παγωμένο νερό. Όταν κρυώσουν λίγο αφαιρείτε τη φλούδα και κρατάτε τα μικρά πράσινα φασόλια. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το τσίλι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνετε. Αναμειγνύεται το άγριο ρύζι με τα φασόλια , το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια και τα ραδίκια και προσθέτετε το dressing. Προσθέτετε το κάρδαμο, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.

Πηγή: jenny.gr

 

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.