Μια δροσιστική σαλάτα με πρωταγωνιστή τα ρεβίθια

Μια δροσιστική σαλάτα με πρωταγωνιστή τα ρεβίθια

500 γραμμάρια ρεβίθια
1 φύλλο δάφνης
3 κ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε ρεβίθια από το βράδυ σε νερό. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μαζί με τη δάφνη μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν αφού τα έχουμε σουρώσει. Ύστερα τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, το κρεμμύδι, τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.