Αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Μάιο

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων αλλά και των μηχανών το Μάιο του 2019, δίνοντας μια μικρή ανάσα σε έναν κλάδο που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα κατά τη δεκαετή οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας.

Ειδικότερα με βάση στα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάιο 2019 υπήρξαν αυξημένες κατά +11,0% ως προς το μήνα Μάιο 2018, ποσοστό που κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στην αναμενόμενη αυξημένη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού.

Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2019, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών συνολικά, είναι αυξημένες κατά +5,4% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να τονιστεί πως παρά τις συνεχόμενες αυξήσεις των τελευταίων ετών, η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2019 κινήθηκε -58,2% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Παράλληλα στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+8,5%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ και στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις υπήρξαν αυξημένες κατά +11,4% ως προς το 2018.

 

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.