O «Δρομέας» στο 6ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου

Εξαιρετική δράση από τα νήπια του σχολείου της πόλης μας για το έργο του Κώστα Βαρώτσου

Σε μια εξαιρετική δράση προχώρησε το 6ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου καθώς τα νήπια με την αρωγή της νηπιαγωγού τους, Μαρία Δάβουλου, προχώρησαν στην εικαστική αναπαράσταση του “Δρομέα” και ήρθαν σε επικοινωνία με τον δημιουργό του έργου Κώστα Βαρώτσο.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των συνεργατικών δράσεων του προγράμματος eTwinning «H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου – Art Project Day», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου και για το 2019 είχε ως θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», δημιουργήθηκε από τα συνεργαζόμενα σχολεία μία αφίσα, όπου κάθε σχολείο επέλεξε ένα αντιπροσωπευτικό πολιτιστικό μνημείο της περιοχής του και τα παιδιά εκφράστηκαν εικαστικά με αυτό.

Τα νήπια του 6ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου πρότειναν και επέλεξαν παμψηφεί να αποτυπώσουν εικαστικά το έργο «Δρομέας» του Κώστα Βαρώτσου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του 6ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου:

“Αφού αναζητήσαμε πληροφορίες και αρχεία εικόνας και βίντεο σχετικά με το έργο, προχωρήσαμε στην εικαστική δημιουργία. Αλλά δεν σταματήσαμε εκεί…Θελήσαμε να εκφράσουμε στον καλλιτέχνη τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας για το έργο του και να διατυπώσουμε κάποιες απορίες μας. Έτσι, συντάξαμε στην τάξη και αποστείλαμε το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητέ κ. Βαρώτσο, χαίρετε.

Είμαστε τα νήπια του 6ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου. Σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα γιατί μας αρέσει πολύ ο Δρομέας σας και φτιάξαμε μια ομαδική εργασία γι’ αυτόν που θέλαμε να τη δείτε. Στο σχολείο μας κάνουμε ένα πρόγραμμα eTwinning με θέμα «Η τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου – Art project day» και διαλέξαμε τον Δρομέα ανάμεσα σε όλα τα έργα τέχνης της πόλης μας που γνωρίζουμε, για τη συμμετοχή του σχολείου μας σε μια συνεργατική αφίσα για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Μας αρέσει επειδή είναι φτιαγμένος από γυαλί και σίδερο, που είναι πολύ ωραία υλικά και είναι πολύ όμορφο γλυπτό. Το έχουν βάλει σε πολύ ωραίο μέρος και το βλέπουμε συχνά. Μας αρέσει γιατί είναι σε δράση και είναι δημιουργικό και πρωτότυπο γλυπτό. Και, αν ο ήλιος είναι στο σωστό σημείο, αντανακλάται και βγάζει ουράνιο τόξο.

Θέλουμε να σας κάνουμε και μερικές ερωτήσεις και, αν βρείτε χρόνο, να μας απαντήσετε:

1) Ο Δρομέας ήταν κανονικός άνθρωπος που ήταν δρομέας και τον σκεφτόσασταν για να φτιάξετε το γλυπτό;

2) Χρησιμοποιείτε μοντέλα και παίρνουν πόζα μέχρι να φτιάξετε το γλυπτό;

3) Έχει ιστορία ο Δρομέας;

4) Υπάρχει βιβλίο για τον Δρομέα και τα άλλα γλυπτά σας;

5) Πού μπορούμε να δούμε τα άλλα σας γλυπτά;

6) Πώς φτιάξατε τον Δρομέα;

7) Πού βρήκατε τόσα μεγάλα γυαλιά για να τον φτιάξετε;

8) Ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά;

Ευχόμαστε να κρατήσει για πάντα ο Δρομέας.

Να είστε καλά και να φτιάξετε και άλλα όμορφα γλυπτά!

Τα νήπια του 6ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου»

Την επόμενη μέρα μας περίμενε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο:

«Παιδιά καλημέρα σας!!

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την αγάπη σας στον Δρομέα.

Θέλω με χαρά να απαντήσω στις ερωτήσεις σας

1) Ναι ο Δρομέας ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, ήταν ένας αθλητής μαραθωνοδρόμος και ήθελα να κάνω το πορτρέτο του την μαγική στιγμή που φτάνει στο τέρμα.

2) Για αυτά τα έργα έχω πάντα μια εικόνα ενός ανθρώπου στο μυαλό μου, αλλά δεν χρησιμοποιώ ποτέ μοντέλο.

3) Ο Δρομέας έχει μεγάλη ιστορία!!! Όλοι είμαστε Δρομείς στην ζωή μας, βάζουμε πάντα στόχους και τρέχουμε να καταφέρουμε να τους πραγματοποιήσουμε και ονειρευόμαστε πάντα την στιγμή του τέρματος.

4) Υπάρχουν βιβλία για τα έργα μου πολλά, αν με πάρετε τηλέφωνο θα σας τα δώσω εγώ, αν θέλετε να βρείτε από αλλού θα τα βρείτε στο μουσείο Θεοχαράκη.

5) Στην Αθήνα υπάρχουν έργα μου, στην Κηφισιάς στο ύψος Μαρούσι, ένα άλλο στην πλατεία του Ρέντη, ένα άλλο στο Περιστέρι και ένα στην παραλιακή στο ύψος του Φαλήρου.

6) Κατασκεύασα πρώτα τον σκελετό από σίδερο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά τοποθέτησα το γυαλί μαζί με μια ομάδα βοηθών μου.

7) Τα γυαλιά τα αγοράζω μεγάλα από το εργοστάσιο που τα φτιάχνει και μετά τα κόβω σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετώ πάνω στον σκελετό και τα κολλάω με κόλλα.

8) Τα αγαπημένα μου υλικά είναι φυσικά το σίδερο και το γυαλί.

Εύχομαι να αγαπήσετε την τέχνη πολύ‧ είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πόσο όμορφος είναι ο κόσμος μας και η Ζωή!!!!

Ένα φιλί σε όλους σας!!!

Κώστας Βαρώτσος».

Ευχαριστούμε τον κ. Βαρώτσο και όλους όσους γίνεστε κοινωνοί του έργου μας κι ευχόμαστε η τέχνη να γίνει οδηγός στην ζωή όλων.

Τα νήπια του 6ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου και η Νηπιαγωγός Δάβουλου Μαρία”.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.