Έχω μια απορία. Τα σκουπίδια ποιος θα τα μαζέψει;

Έχω μια απορία. Τα σκουπίδια ποιος θα τα μαζέψει;

Γράφει η Κατερίνα Φραγκουλάκη

 

Η αλήθεια είναι πως από μικρό κορίτσι όλη αυτή η προεκλογική προετοιμασία μου θύμιζε γιορτή. Ένα πάρτι που άνθρωποι έβγαιναν στους δρόμους, στις πλατείες και ο καθένας ξεχωριστά εξέφραζε τη γνώμη του. Να μου πεις…Και θα σε δικαιολογήσω και στο λέω με το χέρι στην καρδιά, όλοι έχουμε άποψη. Ε, δώσε τόπο στην οργή γιατί εκείνοι το «παλεύουν» λίγο παραπάνω.

Θυμάμαι, πως μέρες σαν και αυτές οι γονείς μου έφταναν στην κάλπη και ο καθένας ψήφιζε διαφορετικό υποψήφιο από διαφορετική παράταξη. Βέβαια για εμάς τα παιδιά τους που τότε ψηφίζαμε για πρώτη ή δεύτερη φορά ήταν η καλύτερή μας γιατί…ένα παραδάκι (χαρτζιλικάκι) παραπάνω «έπεφτε» θέλοντας να μας πείσουν πως ο τάδε ήταν καλύτερος από τον τάδε, ε και άξιζε μια θέση παραπάνω στα φώτα της δημοσιότητας. Και τρέχαμε και εμείς δεξιά- αριστερά στις ομιλίες.

Άνθρωποι που μέχρι χθες δεν ήξεραν την παρουσία μου πάνω στο πλανήτη με πλησίαζαν και μου μιλούσαν. Κοιτά πως ο άνθρωπος αποκτάει διασημότητα και αναγνωρισιμότητα σε χρόνο ρεκόρ. Και ΜΗΝ μου πεις το αντίθετο, όλοι για εκείνη τη στιγμή ζούμε. Που όλος ο πλανήτης γίνεται μια γροθιά και όλοι αγαπάμε όλους. Μια ζωή την έχουμε άλλωστε…

Και μπαντιέρες, και φυλλάδια και λόγια και κόντρες και αγάπη. Αχ, αυτή η αγάπη…Η αγάπη… Αλλά να…Μια εικόνα θα μείνει «καρφωμένη» για πάντα στη σκέψη μου. Εκείνη της επόμενης ημέρας μετά των εκλογών.

Όλη τη «χαρτούρα» που βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στους δρόμους ποιος θα τη μαζέψει; Φυλλάδια για την προεκλογική εκστρατεία, μικρά χαρτάκια…Αυτή η ακτιβιστική μου δράση με «παιδεύει»… Όλους μας πιστεύω! Πόσο εσένα που θες να με διοικήσεις. Άλλωστε όταν κάνουμε γιορτές στα σπίτια μας και καλούμε κόσμο, όταν η γιορτή τελειώνει οι οικοδεσπότες μαζεύουν τις «ζημιές». Και οι δήμοι τα σπίτια μας δεν είναι;

 

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.