Την Κυριακή στις κάλπες – Συμμετέχουμε όλοι ενεργά

Η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον της πόλης μας, είναι δίχως αμφιβολία αυτής της προσεχούς Κυριακής, για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Ζωγράφου, ανάμεσα στην Τίνα Καφατσάκη και τον Βασίλη Θώδα.

Πρόκειται για μια “αναμέτρηση” που θα επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας και θα κρίνει το βαθμό της ποιότητας της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας.

Ξεκάθαρα η επιλογή που θα κάνουμε θα πρέπει να είναι υπεύθυνη, και η πρώτη και καίρια κίνηση, για όλους ανεξαιρέτως, είναι να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν αυτήν ή αυτόν που θεωρούν καλύτερη/ο για την πόλη.

Όπως λέει παραστατικά και ο γνωστός τηλεπωλητής, “Σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες” και σπεύστε στα εκλογικά κέντρα να ψηφίσετε.

Δεν έχει σημασία ποια ήταν η επιλογή του καθενός την προηγούμενη Κυριακή. Σε αυτή τη νέα αναμέτρηση οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση.

Με δεδομένο λοιπόν ότι όλοι θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα – καθήκον, αποφασίζοντας για το νέο Δήμαρχο Ζωγράφου, είναι σημαντικό να δούμε με πιο κριτήριο θα προχωρήσουμε στην επιλογή μας.

Οι δύο υποψήφιοι – και οι δημοτικοί τους συνδυασμοί κατ’ επέκταση – που θα βρεθούν αντιμέτωποι στην κάλπη, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ετερόκλητοι και με διαφορετικό προφίλ.
Η νυν Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, είναι μια δυναμική γυναίκα που διοίκησε τα τελευταία χρόνια με σοβαρότητα το Δήμο, έχει να παρουσιάσει μεγάλο και σοβαρό έργο σχεδόν σε κάθε τομέα, με αιχμή του δόρατος τον Πολιτισμό.

Ξεχωρίζει φυσικά και η οικονομική διαχείριση της διοίκησης της, που έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή “άνθηση” τα αποθεματικά του Δήμου.

Αλήθεια, έχει αναλογιστεί κανείς ποια ήταν τα δημοτικά οικονομικά μεγέθη πριν από μια δεκαετία και πόσο υπερχρεωμένος ήταν ο Δήμος μας, από αποφάσεις που ήταν ξεκάθαρα λανθασμένες και που σίγουρα γέννησαν ερωτηματικά για το τρόπο που ελήφθησαν;

Είναι ακριβώς αυτή η νοοτροπία και ο τρόπος διοίκησης που πρεσβεύουν ο Βασίλης Θώδας και οι πρώτοι σε σταυροί Σύμβουλοι του δημοτικού του Συνδυασμού.Βέβαια τα στελέχη αυτά είναι “αυτοδιοικητικοί” που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στου Ζωγράφου και που ξεκάθαρα μια μερίδα ψηφοφόρων τους επιβράβευσε με την ψήφο του, την περασμένη Κυριακή.

Τώρα βέβαια ένα αναμφισβήτητο γεγονός που σίγουρα θα έχει την αξία του στην ανάλυση της επόμενης μέρας για το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι πως όλα αυτοί, ήταν μαζί με τον Βασίλη Θώδα, η στενή ηγετική ομάδα του πρώην Δημάρχου, Γιάννη Καζάκου.

Όπως επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εκλογή της 26ης Μαΐου, διαδραμάτισε και η πόλωση στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όπου η δυναμική που ανέπτυξε η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα στις ευρωκλογές, συμπαρέσυρε μαζί της και πολλούς υποψηφίους στην αυτοδιοίκηση, ενισχύοντας σε υπέρτατο βαθμό την επιρροή τους.

Καλό είναι όμως να συνειδητοποιήσουν κάποιοι έστω και την τελευταία στιγμή, πως εδώ μιλάμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι για τις βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται να επιλέξουμε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή και όχι κυβέρνηση και βουλευτές.

Και με καθαρά δημοτικά κριτήρια που αφορούν την πόλη του Ζωγράφου, το διακύβευμα είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Για ορισμένους, την Κυριακή είναι σαν να “συγκρούονται” το παρόν με το παρελθόν του Δήμου μας.
Προφανώς για κάποιους άλλους ‘συγκρούονται» τα δύο μεγάλα κόμματα. Το δίλημμα όμως δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης.

Αλλά Καφατσάκη ή Θώδας. Και έχουμε δείγμα γραφής από τον τρόπο και την φιλοσοφία με την οποία διοίκησαν το Δήμο Ζωγράφου, οι παρατάξεις και τα στελέχη τους.

Γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουν όλοι την Κυριακή. Να πάρουν θέση και να ορίσουν το μέλλον του τόπου μας. Τουλάχιστον να έχουν τη γνώση και την ευθύνη πως αυτό που θα ζήσουμε θα έχει την έγκριση και την “ευχή”, της πλειοψηφίας. Όποια κι αν είναι η ετυμηγορία της.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.