Νίκος Ανδρουλάκης: Εθνικός Παραλογισμός να μην συμμετέχει η Ελλάδα στον κοινό πυροσβεστικό στόλο της Ε.Ε.

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στον κοινό πυροσβεστικό στόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζει πως πρόκειται για εθνικό παραλογισμό.

Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά άμεσα απαντήσεις μετά την γνωστοποίηση των πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αναφέρουν πως η Ελλάδα επέλεξε – και παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι μέτρησε 102 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι – να μην συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό πυροσβεστικό στόλο αεροσκαφών rescEU που εγκαινιάζεται σήμερα από την ΕΕ.

Ειδικότερα σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ήμουν εισηγητής και ασχολήθηκα 1,5 χρόνο για να έχουμε μια μεγάλη βοήθεια από την Ευρώπη, αυτό που συμβαίνει είναι ένας εθνικός παραλογισμός».

Όπως πρόσθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής: «Εμείς φτιάξαμε ένα μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούσε η Ελλάδα να φτιάξει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που είναι καθηλωμένα με χρηματοδότηση 75%. Σήμερα μαθαίνω ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει και δεν έχει ζητήσει χρήματα για να επιδιορθώσει τα καθηλωμένα αεροσκάφη. Θέλω μια καθαρή απάντηση από την κυβέρνηση, γιατί δεν αξιοποίησε την προσπάθεια που κάναμε».

«Θα μπορούσαμε να επιδιορθώσουμε όλα μας τα εναέρια μέσα. Κάποιοι δεν την αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία. Αυτό είναι παραλογισμός», κατήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως αληθεύει ότι η Ελλάδα αποφάσισε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, να μην συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό πυροσβεστικό στόλο αεροσκαφών rescEU που εγκαινιάζεται σήμερα, παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι μέτρησε 102 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι.

Σημειώνεται ότι το στόλο αυτή τη στιγμή αποτελούν επτά αεροσκάφη από Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και έξι ελικόπτερα από τη Σουηδία ενώ τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται νέα προσθήκη επιπλέον υλικού.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.