Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες του Δήμου Ζωγράφου

Μια πολιτιστική – γιορτή που αποτελεί θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας, τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων διοργανώνει για 33 χρονιά το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων μπορούν να λάβουν μέρος ερασιτεχνικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι Θεατρικοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2019.

Η επιλογή των θεατρικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος, θα γίνει από την Προκριματική Επιτροπή ενώ στο τέλος των Αγώνων η Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει όσους διακριθούν στις κατηγορίες για τις οποίες θα θεσπιστούν βραβεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να δηλώνουν τη συμμετοχή τους από την Τετάρτη 8 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 (ημερομηνία κατάθεσης), καταθέτοντας ταχυδρομικό φάκελο, (τα αρχεία που θα περιέχονται να είναι σε ηλεκτρονική μορφή).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποστέλλονται στη διεύθυνση του Νομικού Προσώπου και είναι τα ακόλουθα :

1. Ιστορικό θεατρικής ομάδας (φορέας, επωνυμία, σκοπός)

2. Θεατρικό έργο (τίτλος, σύντομη περίληψη της υπόθεσης, διάρκεια, διάλειμμα)

3. Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

4. Συντελεστές, διανομή ρόλων (αριθμός συντελεστών, ηθοποιών –σε πεζά γράμματα)

5. Φωτογραφίες ή σκίτσα σκηνικών – κοστουμιών

6. Φωτογραφίες και dvd από την παράσταση ή πρόβα του έργου

7. Πρόγραμμα και αφίσα, εφόσον υπάρχουν

8. Έγγραφες άδειες πνευματικών δημιουργών. Οι άδειες για τα προστατευόμενα από Πνευματική Ιδιοκτησία Έργα διασφαλίζονται από τους συμμετέχοντες και πρέπει να χορηγούνται με την υποβολή της αίτησης (για διευκόλυνσή σας, το τηλ. για την Ε.Ε.Θ.Σ. είναι 210-3310521 και για την Σ.Ο.Π.Ε. είναι 210- 6857481)

9. Όνομα υπευθύνου επικοινωνίας, τηλέφωνα (σταθερό και κινητό), e-mail.

10. Το υλικό δεν επιστρέφεται

Τα θεατρικά σχήματα θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της προκριματικής διαδικασίας έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019. Και φέτος, κατά τη διάρκεια των Θεατρικών Αγώνων θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις –εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, παραστάσεις- δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη των ομάδων, αλλά και στους φίλους του θεσμού, να έρθουν σε επαφή με τεχνικές, θεωρίες και μέσα έκφρασης από το χώρο των παραστατικών τεχνών, να εκφραστούν και να συν – δημιουργήσουν.

Στο κάλεσμα της η οργανωτική επιτροπή των 33ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων αναφέρει στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου: “Σας περιμένουμε, στους 33ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, έναν θεσμό ο οποίος καθιερώθηκε, ανανεώνεται συνεχώς και παραμένει στο Δήμο μας χάρη στη δική σας συμμετοχή και αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργία. Καλή Επιτυχία & Καλή Συνεργασία!”.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.