Η πεντανόστιμη συνταγή με πρωταγωνιστή το φιλέτο μοσχαράκι

Η πεντανόστιμη συνταγή με πρωταγωνιστή το φιλέτο μοσχαράκι

Υλικά

3 κιλά φιλέτο μοσχάρι
Ελαιόλαδο
1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικά)
1 κούπα ζωμό κρέατος
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
2 κ. καρυκεύματα μπριζόλα
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.σ. αποξηραμένα δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα καρυκεύματα σε ένα μπολ και πασπαλίζετε το κρέας. Το τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα καρυκεύματα. Προσθέστε τα λαχανικά στο ίδιο τηγάνι που τσιγαρίσατε το κρέας. Σοτάρετε για περίπου πέντε λεπτά – ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μεταφέρετε τα λαχανικά στην κορυφή της χύτρας. Ρίχνετε το ζωμό κρέατος. Κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτεί. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρείτε τα υγρά και σε μία μικρή κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσει ανακατεύοντας το με το αλεύρι.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.