Σπύρος Λογοθέτης: Ένας αθλητής γεννημένος νικητής!

Σπύρος Λογοθέτης: Ένας αθλητής γεννημένος νικητής!

Γράφει η Κατερίνα Φραγκουλάκη

Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ου αιώνα, ο Εμίλ Ζάτοπεκ επονομαζόμενος και ως «ο άνθρωπος- ατμομηχανή», ο τετράκις χρυσός Ολυμπιονίκης δρόμων αντοχής, είχε πει: «Αν θέλεις να κερδίσεις κάτι, τρέξε 100 μέτρα. Αν θέλεις να αποκτήσεις εμπειρία από κάτι, τρέξε μαραθώνιο»…Διαβάζοντας την έκφραση αυτή και παρατηρώντας, μελετώντας αλλά και μιλώντας με τον δικό μας Έλληνα αθλητή Σπύρο Λογοθέτη, σκέφτηκα πως τα σοφά αυτά λόγια του ταιριάζουν απόλυτα.

Ο Σπύρος, ο αθλητής από το Αγκίστρι το τελευταίο χρονικό διάστημα κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας. Ένας νέος με όνειρα, στόχους, πολλά υποσχόμενος μα πάνω από όλα ένας αθλητής με ψυχή. Ένας πραγματικός Έλληνας που μας συγκίνησε. Βρέθηκε στην έρημο Σαχάρα, για καλό σκοπό,  και με την ελληνική σημαία αγκαλιά έκανε όλους εμάς που το τελευταίο χρονικό διάστημα τον παρακολουθούμε να δακρύσουμε. Αλλά και να σιγοψυθιρίσουμε πως στην Ελλάδα υπάρχει, έρχεται μια νεολαία που με πίστη και σεβασμό ακολουθεί ταπεινά αλλά και με το κεφάλι ψηλά τα επιτυχημένα βήματα παλαιότερων αθλητών. Και μοιάζει -θαρρώ- σαν να παίρνουν οι νέοι αυτοί τη σκυτάλη. Σαν να μοιράστηκαν μεταξύ τους το κοινό μυστικό. Εκείνο που περνάει από γενιά σε γενιά και γεννάει τα θαύματα. Τους σπουδαίους αθλητές και τον Πολιτισμό. Γιατί ο αθλητισμός γεννάει τον πολιτισμό. Και ο πολιτισμός τους σπουδαίους ανθρώπους που αφήνουν δυνατό το στίγμα τους μέσα στο χωροχρόνο της πατρίδας τους και έξω από τα σύνορα. Γιατί η επιτυχία δεν γνωρίζει ή καλύτερα δεν αναγνωρίζει, χρώμα, χώμα και πατρίδα.

Και ναι, ο Σπύρος Λογοθέτης, με την πράξη του αυτή, αν και μικρός ηλικιακά, ξεκίνησε να γράφει το δικό του άθλο, τη δική του ιστορία, που με αγωνία θα περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις του.

Ένας αθλητής με ήθος που πάλεψε και βρέθηκε τετ-α-τετ με σπουδαία ονόματα του χώρου. Αλλά και με ανθρώπους που ήδη είχαν διανύσει τη μεγάλη αυτή απόσταση πολλές φορές στο παρελθόν. Ο Σπύρος αντιμετώπισε με θάρρος όλες τις δυσκολίες, πάλεψε και κέρδισε. Μας συγκίνησε βλέποντας τις φωτογραφίες του στα social- media και πολλές φορές φωνάξαμε ΜΠΡΑΒΟ! Γιατί ο Σπύρος μέσα από το δικό του ταξίδι, ταξίδεψε και εμάς. Γιατί η μεγαλύτερη νίκη της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η στιγμή που έρχεται αντιμέτωπη με τα όνειρά της, ανεξαρτήτου πορείας, βαδίσματος και αποτελέσματος. Σημασία έχει να παλεύει κανείς για τα όνειρά του. Και αυτό έκανε ο Σπύρος. Πάλεψε και μας έκανε να αισθανθούμε υπερήφανοι που το δικό μας παιδί, ο δικός μας Έλληνας έτρεξε στον πιο δύσκολο Μαραθώνιο του κόσμου, του πλανήτη, στο «Marathon Des Sables 2019».

Και ναι, κλείνοντας θα σας γράψω εκείνη την έκφραση που γεννήθηκε στη σκέψη μου όταν συνάντησα για πρώτη φορά το Σπύρο με σκοπό να μας «χαρίσει» μια υπέροχη συνέντευξη στην εφημερίδα μας. Ο Σπύρος Λογοθέτης είναι ένας αθλητής γεννημένος ΝΙΚΗΤΗΣ! Ο Σπύρος Λογοθέτης είναι ένας πραγματικός Έλληνας!

Συγχαρητήρια Σπύρο! Και όπως σου υποσχεθήκαμε, θα είμαστε πάντα δίπλα σου!!!

 

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.