Τι θα γίνεις όταν θα μεγαλώσεις; Γιατρός ή Δικηγόρος

Τι θα γίνεις όταν θα μεγαλώσεις; Γιατρός ή Δικηγόρος

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

Το όνειρο κάθε Έλληνα γονέα είναι να δει το παιδί του επιστήμονα. Σπουδαίο και τρανό. Θυμάμαι από παιδί πως η ερώτηση που πρωταγωνιστούσε πάντα στα τραπέζια των γιορτών ήταν: «Τι θα γίνεις όταν θα μεγαλώσεις»; . Και πάντα αναρωτιόμουν μα γιατί τίθεται αυτό το ερώτημα αφού η απάντηση ήταν σε όλους μας γνωστή. Γιατρός ή δικηγόρος. Χρόνια μετά η ίδια ερώτηση τίθεται στα ανίψια μου… Με βλέμμα πονηρό με κοιτούν και απαντούν: Γιατρός ή δικηγόρος. Τους χαμογελώ και η γιορτή στο οικογενειακό τραπέζι συνεχίζεται…
Αγαπώ τα ταξίδια, ίσως γιατί τα χρόνια της νεότητάς μου τα έζησα στο εξωτερικό. Γνώρισα ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ανθρώπους με στόχους και όνειρα. Ελπίδα τους; Ένα καλύτερο αύριο. Και με την εσωτερική τους συμφωνία μετά το τέλος των σπουδών να επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα. Με αυτή την ελπίδα ζούσα κι εγώ για χρόνια. Με την εικόνα της επιστροφής. Και επέστρεψα. Δέκα χρόνια μετά αντίκρισα μια χώρα να «αιμορραγεί», με μια νεολαία κουρασμένη. Γιατί δεν φταίνε οι νέοι μας που δεν επαναστατούν αλλά εμείς που δεν τους μάθαμε τι σημαίνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Πνευματική επανάσταση. Οι καναπέδες πρωταγωνιστούν στο χώρο κάθε ελληνικής οικογένειας με το φραπέ και το καλαμάκι να φιγουράρει σε κάθε τραπέζι σαλονιού. Τα νέα, οι ειδήσεις, οι πόλεμοι, τα θύματα, η φτώχεια, να περνούν μπροστά από τα μάτια μας, με τα Δελτία Ειδήσεων να τα πουλούν φθηνά. Όλα στο βωμό της τηλεθέασης. Και φυσικά το «όπλο» αντιμετώπισης του κακού βρέθηκε. Τα σχόλια στο διαδίκτυο. «Μανούλες» γίναμε…Σας το υπογράφω. Και όλοι έχουμε άποψη για όλους και για όλα. Όλα τα προβλήματά μας λύνονται στο δευτερόλεπτο. Και οι δρόμοι άδειασαν…Και κανείς δεν φωνάζει πια. Και κανείς δεν σηκώνεται από τον καναπέ. Αλλά και κανείς δεν επιθυμεί καμία αλλαγή. Όμως τα σχόλια, σχόλια στα Social Media. Χίλια χρώματα αλλάζει το προσωπάκι μου διαβάζοντας τα… Πιστοί στα πιστεύω μας. Και όλοι τάζουν σε όλους. Γιατί όπως και να το κάνουμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ελπίδα. Η τροφή που ταΐζουν οι προύχοντες το λαό. Και οι μέρες περνούν και τα χρόνια περνούν. Και η εικόνα παραμένει η ίδια….
Αλήθεια τι θα γίνεις όταν θα μεγαλώσεις; Γιατρός ή Δικηγόρος. Εγώ άνθρωπος γεμάτος ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΠΙΔΑ.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.