Γευστικότατη Συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια

Γευστικότατη Συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
250 γραμμάρια βούτυρο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά. Ύστερα προσθέτουμε το μείγμα στο βούτυρο και ζυμώνουμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.