Πεντανόστιμη συνταγή για τέλειο φαλάφελ

Πεντανόστιμη συνταγή για τέλειο φαλάφελ
Υλικά

400 γραμμάρια ρεβίθια
1 λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Προετοιμασία
Εάν χρησιμοποιήσετε ρεβίθια σε κονσέρβα, απλά ξεπλύνετε με νερό και βγάλτε τη φλούδα. Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα ρεβίθια, αφήστε τα να μουλιάσουν για 24 ώρες και στη συνέχεια, τα πλένετε καλά. Εντωμεταξύ ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Χτυπάτε σε ένα μίξερ τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο και το κόλιανδρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Ύστερα πλάθετε σε μικρές μπάλες και τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Σερβίρετε με γιαούρτι και με μια αραβική πίτα

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.