Νίκος Ανδρουλάκης: Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σημαίνει ήττα του νέου δικομματισμού

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής περιμένει ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης

“Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σημαίνει ήττα του νέου δικομματισμού” επισημαίνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, που διαμηνύει πως ένα διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές θα επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή των σημερινών συσχετισμών είναι εφικτή και περνά μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής επισημαίνει πως το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να στοχεύσει ψηλά στις επικείμενες εκλογές ανεβάζοντας το ποσοστό του καθώς «ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σημαίνει ήττα του νέου δικομματισμού και δημιουργία προοπτικών για προοδευτικές αλλαγές στη χώρα».

Παράλληλα θεωρεί ότι η ότι η τρίτη διερευνητική εντολή πρέπει να μείνει στα χέρια του ΚΙΝΑΛ για «να αποκλειστεί η πιθανότητα να καταλάβει την τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή».

Σε ερώτημα για μια ενδεχόμενη απόφαση του κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό τον Μάιο, ο κ Ανδρουλάκης χαρακτηρίζει το γεγονός της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης ως «πρωτοφανές» στα πανευρωπαϊκά δεδομένα.

Επισημαίνει δε ότι αυτό θα υπονομεύσει την ύπαρξη ενός διαλόγου για τα μεγάλα προβλήματα στα οποία τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν ξεκάθαρα.

Σε σχέση με τη στάση του Κινήματος στην υπόθεση Novartis ο κ Ανδρουλάκης την χαρακτηρίζει «σωστή» σε αντίθεση με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που «επέλεξε να πολιτικοποιήσει μια ευαίσθητη έρευνα της Δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή στο ερώτημα του αν χρειάζονται γέφυρες συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της εγχώριας Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «γέφυρες χωρίς ανάλογες προοδευτικές πολιτικές, αλλά και χωρίς ήθος, δεν στέκονται». Ενώ αναφερόμενος στην Προοδευτική Συμμαχία λέει ότι αποτελεί «ένα μεγάλο παζάρι θέσεων εξουσίας χωρίς ιδεολογικό πρόσημο».

Πάντως συμπληρώνει ότι η Ευρώπη, χρειάζεται μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία μεταξύ Σοσιαλιστών, Πρασίνων, Φιλελευθέρων και τμήματος της φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς, για να μπορέσει να προωθήσει τις απαραίτητες αλλαγές στη δομή της και από το διακρατικό μοντέλο που τα μεγάλα κράτη αποφασίζουν, να περάσουμε σε μια ένωση αλληλεγγύης και συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.