Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία πληρώνεται κανονικά

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία

Ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, πληρώνεται ακόμη κανονικότατα από το δημόσιο, καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Είναι σαφές πια ότι ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας κ. Μπούτος απολαμβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση».

Υπογραμμίζει δε ότι ο Δημήτρης Μπούτος αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε προσκομίσει πλαστά πτυχία και τίτλους σπουδών.

Πρόκειται για μια υπόθεση που μπήκε και στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ταυτόχρονα η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι σωστά δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Μπούτου από το Θριάσιο Νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης, αλλά υπογραμμίζει ότι λόγω πλαστών πτυχίων θα έπρεπε να είχε ανακληθεί ο διορισμός του από το Δ.Σ. του νοσοκομείου και να αποσταλεί ο φάκελος του στην εισαγγελέα.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ όμως αντί για αυτό, σήμερα ο κ. Μπούτος «είναι εγγεγραμμένος στη δύναμη του προσωπικού του Θριάσιου Νοσοκομείου. Φέρνει αναρρωτικές άδειες και πληρώνεται κανονικότατα από το Ελληνικό Δημόσιο».

Την ίδια στιγμή, η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση επανεγγραφής του κ. Μπούτου ως υπαλλήλου του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει τα εξής:

«Τι έγινε ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία; Συνεχίζει παράνομα να πληρώνεται ως υπάλληλος από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Φέρνει αναρρωτικές άδειες

Είναι σαφές πια ότι ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας κ. Μπούτος απολαμβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση. Σωστά δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του από το Θριάσιο Νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης.

Όμως λόγω πλαστών πτυχίων με βάση το Ν.3528/2007 άρθρο 20 και τον ν.4305/2014, θα έπρεπε να ανακληθεί ο διορισμός του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελός του στην Εισαγγελέα. Όπως συνέβη με τις καθαρίστριες, τις Νοσηλευτές που προσκόμισαν πλαστά πτυχία.

Η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δεν έχει συσταθεί ακόμη είναι στάχτη στα μάτια. Δεν τέθηκε καν σε αργία για τα πλαστά πτυχία.

Σήμερα ο κ. Μπούτος είναι εγγεγραμμένος στη δύναμη του προσωπικού του Θριάσιου Νοσοκομείου. Φέρνει αναρρωτικές άδειες και πληρώνεται κανονικότητα από το Ελληνικό Δημόσιο».

Το χρονικό της υπόθεση των πλαστών πτυχίων

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο, με πόρισμα 29 σελίδων, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητούσε την παραπομπή του Δημήτρη Μπούτου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς αποκαλύφθηκε ότι τέσσερα πτυχία του ήταν ανύπαρκτα.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι δύο μήνες νωρίτερα, ο ΣΕΕΔΔ είχε ζητήσει από τον κ. Μπούτο να προσκομίσει τους τίτλους σπουδών του, αλλά δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημα.

Αντί για αυτό, υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, περίπου δέκα μήνες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του. Παραίτηση που είχε γίνει δεκτή από τον Παύλο Πολάκη.

Πάντως και παρόλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι με νέα απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, ο κ. Μπούτος επανεγγράφη στο προσωπικό του Θριάσιου νοσοκομείου, στο οποίο είχε διοριστεί αρχικά, και πληρώνεται κανονικά!

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.