«Ο χρόνος σταματά»- Τα κοινά ενδιαφέροντα ενώνουν τις ζωές των ανθρώπων;

«Ο χρόνος σταματά»- Τα κοινά ενδιαφέροντα ενώνουν τις ζωές των ανθρώπων;

«Είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τα γεγονότα, όχι για να τα αλλάξουμε»….Τέσσερις διαφορετικές ζωές, τέσσερις διαφορετικές ιστορίες.

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

Ένα ζευγάρι με «κοινά» ενδιαφέροντα. «Κοινά»; Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν ως τη στιγμή που και οι δυο θα έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια. Την προσωπική τους αλήθεια. Εκείνη που πηγάζει μέσα από τα θέλω και τις ανθρώπινες ψυχές. Τις προσωπικές εμπειρίες και την οπτική που ο καθένας αντιμετωπίζει την καθημερινότητα του και τους ρυθμούς της ίδιας της ζωής. Μιας ζωής που γεννάει την ανάγκη για εξέλιξη, πορεία, όνειρα, προοπτική, στόχους, ελευθερία τόσο πνευματική όσο και ψυχική.
Και από την άλλη, ένα ακόμα ζευγάρι με τεράστια διαφορά ηλικίας που κάνει όνειρα για το μέλλον. Ελεύθερο. Χωρίς ενοχές. Χωρίς σκέψεις και προβληματισμούς.
Στη σκηνή του θεάτρου Κάτω απ’ τη γέφυρα παρακολούθησα την παράσταση: «Ο Χρόνος Σταματά», του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικανού συγγραφέα Donald Margulies, με τους: Κώστας Κλάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Έλενα Τυρέα και Χριστίνα Σιώμου.
Μια παράσταση, που οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών της συγκινούν και συγχρόνως δημιουργούν τροφή για σκέψη.
Η Σάρα, αναρρώνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στον πόλεμο στη Συρία, που κάλυπτε σαν φωτορεπόρτερ. Μετά τη νοσηλεία της επιστρέφει στο σπίτι της μαζί με τον σύντροφό της Τζέιμς, πολεμικός ανταποκριτής του C.N.N., συγγραφέας και ακτιβιστής. Η επίσκεψη του 55χρονου Ρίτσαρντ, εκδότη και φίλου του Τζέιμς και μέντορα της Σάρας και της 25χρονης συντρόφου του, θα αλλάξει τα δεδομένα φέρνοντας στο φως μεγάλες αλήθειες.
Άνθρωποι με όνειρα, στόχους, ιδέες. Άνθρωποι που προσπαθούν μέσα από το φακό και τις σελίδες ενός περιοδικού, μιας εφημερίδας να πουν τις δικές τους αλήθειες. Όλα όσα είδαν, όσα άκουσαν, όσα βίωσαν. Τις πιο φρικτές αλήθειες. Εκείνες που οι άνθρωποι βλέπουν συνήθως από απόσταση. Μέσα από τη μικρή οθόνη και μέσα από τις σελίδες ενός εντύπου.
Τι συμβαίνει όμως στις ψυχές και στο μυαλό των ανθρώπων που βιώνουν τις καταστάσεις αυτές. Που καταγράφουν έναν πόλεμο. Που στέκονται πάνω από τα νεκρά σώματα. Δίπλα στις κραυγές μιας μάνας που μπροστά στα μάτια της χάνει το παιδί της. Ποια γεγονότα δημοσιεύονται;Ποια «θάβονται» και ποια μένουν καλά κλειδαμπαρωμένα στα συρτάρια των εκδοτικών συγκροτημάτων; Κατά πόσο η δυστυχία «πουλάει»; Και με ποιο τρόπο; Πόσο μόνοι και δυστυχισμένοι είναι τελικά οι άνθρωποι που κυνηγούν την αλήθεια; Και κατά πόσο αυτή η αλήθεια μπορεί να αλλάξει τον κόσμο; Τον αλλάζει; Θα τον αλλάξει;
Κατά πόσο τα κοινά…-Τα δήθεν κοινά ενδιαφέροντα-…., μπορούν να ενώσουν, να παντρέψουν τις ζωές δυο ανθρώπων. Είναι αρκετά για να γεννήσουν στις ψυχές τους, το ιδιαίτερα ρομαντικό για «Πάντα μαζί»; Υπάρχει άραγε το «Πάντα»; ή το «Μαζί»;
Η Έλενα Τυρέα, στο ρόλο της φωτορεπόρτερ συγκινεί ιδιαίτερα. Μια γυναίκα αφιερωμένη στη δουλειά της. Δυναμική. Δίνει τον δικό της αγώνα για έναν κόσμο καλύτερο μέσα από την εργασία της. Η ιστορία της ζωής της αποκαλύπτεται επί σκηνής μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στον πόλεμο στη Συρία. Επιστρέφει στο σπίτι της μαζί με τον σύντροφό της Τζέιμς Η Σάρα έχει βιώσει την απόλυτη δυστυχία. Μπροστά στα μάτια της διαδραματίζονται τα πιο άσχημα γεγονότα της ζωής. Επιτυχημένη μεν φωτορεπόρτερ αλλά με μια προσωπική ζωή που θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά γεγονότα και καταστάσεις. Είναι σε θέση να απαλλάξει το μυαλό, τη σκέψη και τη ψυχή της από την πραγματικότητα που έχει βιώσει; Από το απόλυτο δράμα;

Πολλοί υποστηρίζουν πως η ζωή είναι οι επιλογές μας. Είναι όμως; Η τελικά η ζωή μας είναι αυτή που κάποιος άλλος επέλεξε για εμάς χωρίς εμάς. Ένα υπαρξιακό ερώτημα που πάντα θα παιδεύει την παρουσία μας επί γης θαρρώ. Η Σάρα θα καταφέρει να πει το ΝΑΙ, σε αυτή τη ζωή που οι περισσότεροι θεωρούν νορμάλ. «Νορμάλ»… Μια ζωή ήρεμη, με άνδρα, οικογένεια και παιδιά.
Η Έλενα Τυρέα δικαιολογημένα κερδίζει το χειροκρότημα μας. «Βουτάει» στην κυριολεξία μέσα στην ψυχή της ηρωίδας, ενσαρκώνοντας τον ρόλο της με τεράστια επιτυχία. Έντονη σκηνική παρουσία. Κερδίζει το στοίχημα, κάνοντας τα μάτια μας να είναι συνέχεια κολλημένα πάνω της.
Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος, στο ρόλο του Τζέιμς, -μας-, -με- συγκινεί. Άνθρωπος και αυτός με τα δικά του όνειρα. Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος ενσαρκώνει με μεγάλο μεράκι τον ρόλο του. Μια ερμηνεία που «ταξιδεύει» τη σκέψη μας και συγκινεί 100% την ψυχή μας.
Η Χριστίνα Σιώμου, γλυκιά και τρυφερή δίνει μια ξεχωριστή νότα στην παράσταση, κάνοντας πολλές φορές τα πρόσωπά μας να χαμογελούν. Σύζυγος του 55χρονου Ρίτσαρντ, εκδότη και φίλου του Τζέιμς και μέντορα της Σάρας επιδιώκει μέσα από την ερμηνεία της να μας δείξει μια διαφορετική οπτική της ζωής. Αν και τα λόγια της φαινομενικά είναι απλά, στην ουσία κρύβουν τις μεγαλύτερες αλήθειες. Μοιάζουν και θυμίζουν τα λόγια ενός παιδιού, που μέσα από την αγνότητά τους αποκαλύπτουν με ειλικρίνεια και ευαισθησία τα καλά κρυμμένα μυστικά της ζωής. Η Χριστίνα Σιώμου μέσα από την ερμηνεία της προκαλεί με πάθος τις πιο ευαίσθητες χορδές μας.
Ο Κώστας Κλάδης στο ρόλο του επιτυχημένου εκδότη κλέβει τις εντυπώσεις μας και το χειροκρότημα μας 100%. Έντονη σκηνική παρουσία. Ένας ρόλος που ενσαρκώνει με τεράστια επιτυχία.
Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Νίκος Δαφνής που με τη μαεστρία του και το εξαιρετικό του ταλέντο δημιουργεί μια παράσταση που αξίζει να δείτε 100%.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.