Γεννηματά – Τσίπρας: “Μετωπική” σύγκρουση για την Κεντροαριστερά

Μάχη σε Ελλάδα και Ευρώπη για τους “κεντρώους” ψηφοφόρους

Σε “μετωπική” σύγκρουση για την κεντροαριστερά και τους ψηφοφόρους της, έχουν επιδοθεί Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να περιχαρακώνει τον πολιτικό της χώρο και τον πρωθυπουργό να προσπαθεί με τεχνάσματα να διεισδύσει στο λεγόμενο “κέντρο” του εκλογικού σώματος.

Όπως φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πλέον το ενδιαφέρον των επιτελών του είναι σαφές ότι έχει στραφεί προς τον συσχετισμό ισχύος που θα καταγράψουν οι κάλπες με τη Φώφη Γεννηματά.

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο σκέλη. Κατά πρώτο, μιλά για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς (της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της συντήρησης γενικά) και ζητά τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου.

Κατά δεύτερο, την ώρα που καλεί το Κίνημα Αλλαγής στο υποτιθέμενο μέτωπο χρεώνει στη Χαριλάου Τρικούπη ειδική σχέση με τη ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο που ο Αλέξης Τσίπρας δε χάνει ευκαιρία να θολώνει τα νερά και σε ότι αφορά στις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες. Χθες βρέθηκε για μία ακόμη φορά καλεσμένος στη σύνοδο του PES και επιχείρησε να μιλήσει για συμμαχία κατά της συντήρησης και της ακροδεξιάς, παρότι δεν στηρίζει τον Τίμερμανς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πληρωμένη” απάντηση από την Γεννηματά

Άμεση όμως ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στα “κόλπα” του Αλέξη Τσίπρα. «Ο λύκος δεν γίνεται σκυλάκι συντροφιάς» απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, θυμίζοντας στον ίδιο και τους ηγέτες των κομμάτων του

θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η στρατηγική εισβολής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά εξυπηρετείται από δύο ακόμη κινήσεις: τις… γέφυρες και τις αποχωρήσεις. Ο φιλικός προς την κυβέρνηση Τύπος φροντίζει να δίνει μεγάλη δημοσιότητα σε κάθε αποχώρηση στελέχους από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και σε κάθε πρωτοβουλία για τον διάλογο των προοδευτικών δυνάμεων. Μόνο που συνήθως οι μόνοι που συγκεντρώνονται είναι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιτελείς του ΚΙΝΑΛ πιστεύουν ότι το πραγματικό άγχος του Αλέξη Τσίπρα πλέον είναι η απόσταση που θα χωρίζει τον ίδιο από τη Φώφη Γεννηματά. Θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του στοιχεία που δείχνουν ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής δεν είναι στα επίπεδα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. «Αν είχε διαφορά ασφαλείας δε θα διακινδύνευε επίθεση» λένε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός στην πραγματικότητα θέλει να κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά, καθώς έχει αντιληφθεί πως δε θα μπορέσει να επανέλθει στην εξουσία αν στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσουν οι δυνάμεις του «3%» με τη μειοψηφική ατζέντα. «Αυτός είναι ο λόγος που όσο βρίσκεται στην κυβέρνηση μαζεύει όποιον πρόθυμο βρει» σημειώνουν.

Στο πλαίσιο αυτής της άτυπης “πολιτικής μονομαχίας” την ερχόμενη εβδομάδα η Κουμουνδούρου θα διοργανώσει μία ακόμη εκδήλωση για το ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς ενώ η Χαριλάου Τρικούπη θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη εκδήλωση στο Κερατσίνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.