Μεγάλη Συναυλία κατά του Ρατσισμού της Μάρθας Φριτζήλα στον Πολυχώρο Αλέκα

Ο Δήμος Ζωγράφου στέλνει το μήνυμα κατά της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας

Με μια μεγάλη συναυλία της Μάρθας Φριτζήλα στον Πολυχώρο Αλέκα την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στις 21:00 το βράδυ, τιμά ο Δήμος Ζωγράφου την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και στέλνει μήνυμα κατά της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της συναυλίας έχει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του ρατσισμού και την πραγματοποιεί για 2η συνεχή χρονιά.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου: “Μισό αιώνα μετά την καθιέρωση από τον ΟΗΕ (1966)  της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων, παρά τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί, καταγράφονται καθημερινά σοβαρά κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας.  Έχοντας την πεποίθηση ότι η διαφορετικότητα δεν συνιστά εμπόδιο αλλά συστατικό πολιτιστικής ανάπτυξης και εξέλιξης των κοινωνιών, καλούμε σε επαγρύπνηση και συνειδητή προσπάθεια καταδίκης, απομόνωσης και εξάλειψης αυτών των φαινομένων”.

“Κι επειδή… όπως διαβάζουμε στο ποίημα «Ο καιόμενος» του Τάκη Σινόπουλου «Στην εποχή μας όπως και σε περασμένες εποχές άλλοι είναι μέσα στη φωτιά και άλλοι χειροκροτούνε», είναι ανάγκη να μπούμε περισσότεροι μέσα στη φωτιά, προσπαθώντας να περιορίσουμε το «αποκρουστικό πρόσωπο» του ρατσισμού. Είναι υποχρέωση μας να αναδείξουμε τη δυναμική του διαφορετικού και τις προοπτικές ενός πολυπολιτισμικού παρόντος και μέλλοντος” προσθέτει η ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου.

Και καταλήγει με το ακόλουθο μήνυμα: “Ας ενώσουμε τις φωνές μας, ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία”.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.