Η συνταγή για ρεβίθια που θα «τρελάνει» τον ουρανίσκο σας

Η συνταγή για ρεβίθια που θα «τρελάνει» τον ουρανίσκο σας

Yλικά

½ κιλό ρεβίθια

4-5 φύλλα φασκόμηλο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

20 γρ. ξερά μανιτάρια

2 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλινο

1 κ.σούπας ντοματοπολτό

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

100 γρ. τυρί ροκφόρ

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε από το βράδυ τα ρεβίθια και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με χλιαρό νερό. Τα αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά, τα σκεπάζετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, επί 2 περίπου ώρες. Προσθέτετε στα ρεβίθια το σέλινο, το φασκόμηλο, το σκόρδο, τα μανιτάρια αφού τα μουσκέψετε, το αλάτι, λίγο πιπέρι, το ντοματοπολτό και το λάδι. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για μισή έως 1 ακόμη ώρα. Τα σερβίρετε αφού τρίψετε μέσα το ροκφόρ.

ΠΗΓΗ; jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.