Ραντεβού στο Σινεμά για μικρούς και μεγάλους

Για ακόμα μια χρονιά, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού-Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, ανανεώνει το ραντεβού με την έβδομη τέχνη.
Από 16 Μαρτίου έως και 19 Απριλίου 2019, στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ–Τέχνη Πόλης, παρουσιάζοντας ταινίες και ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής αλλά και παλαιότερες.
Ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσει και φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.
Την επιμέλεια των προβολών έχει αναλάβει το Γραφείο Πολιτισμού με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΝΠΔΔ Πολιτισμου Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου. Μετά το τέλος των προβολών θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, παρουσία των δημιουργών, όπου αυτό είναι εφικτό.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και την προαιρετική συνεισφορά τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου

Σκοπός των προβολών, τόσο η ψυχαγωγία όσο και η ενημέρωση.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως, υφίστανται πρωινά προγράμματα για μαθητές. Με θέματα όπως: ο φασισμός στα σχολεία & η αντίσταση μαθητών – εκπαιδευτικών, το προσφυγικό και οι ανθρώπινες σχέσεις.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών

Σάββατο 16/3 ώρα 20.00 – «Πολυξένη, μια ιστορία από την Πόλη» της Δώρας Μασκλαβάνου

Ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινουπολιτών, υιοθετεί μια ορφανή ελληνοπούλα, απ’ τον «άγιο» τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατειά τους. Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ, αναγνωρίζοντας σ’ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μονάχου ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια. Και η Πολυξένη -πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο πανηγύρι της ματαιοδοξίας ενός περιβάλλοντος αθλίων ανθρώπων.
Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′
Ελληνική ταινία
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

Κυριακή 17/3 ώρα 20.00 – «Ουτοπίες» του Αλέξανδρου Φασόη

Ψηφιακό ντοκιμαντέρ εννοιολογικού κινηματογράφου & προφορικής ιστορίας.
Αφηγήσεις γυναικών για τη ζωή, την εξορία, την τέχνη και το θάνατο. Τόπος της μνήμης είναι η ουτοπία, τόπος της μνήμης είναι η αφήγηση, τόπος της μνήμης είναι η προφορική ιστορία. Εάν ισχύουν οι τρεις «εν ενεργεία» λόγοι: ο λόγος του εξουσιαστή, ο λόγος του παιδαγωγού και ο λόγος του ψυχαναλυτή, τότε η προφορικότητα αναδύει έναν «νέο», και μαζί πανάρχαιο, λόγο: τον λόγο του άλλου, τον λόγο της κοινότητας και τον λόγο του προσώπου.
Κοινωνική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 80′

Ελληνικό Ντοκιμαντέρ

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, παρουσία των δημιουργών – συντελεστών
Σάββατο 23/3 ώρα 20.00 – «Μαζί ποτέ» (Head-On) του Φατίχ Ακίν
Ο 40χρονος αλκοολικός Καχίτ και η 23χρονη Σιμπέλ, μέλη της γερμανοτουρκικής κοινότητας του Αμβούργου, κάνουν λευκό γάμο ώστε εκείνη να ξεφύγει από τους αυστηρούς οικογενειακούς περιορισμούς. Η Σιμπέλ συνεχίζει να έχει τη δική της ερωτική ζωή, κάτι που ο Καχίτ δέχεται αρχικά, μέχρι που τον κυριεύει ένας ζηλόφθονος έρωτας.
Δραματική 2004 | Έγχρ. | Διάρκεια: 121′

Γερμανοτουρκική ταινία

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό
Παρασκευή 29/3 ώρα 11.00 ( προβολή για σχολεία)
«Η ζούγκλα του Μαυροπίνακα» (Blackboard Jungle) του Ρίτσαρντ Μπρουκς
Ο κύριος Νταντιέρ, ένας προοδευτικός καθηγητής, διορίζεται σε ένα υποβαθμισμένο και κακόφημο δημόσιο σχολείο αρρένων, όπου κουμάντο κάνουν κάποιες μαθητικές συμμορίες και όχι οι δάσκαλοι. Οι νέοι μαθητές του δεν είναι απλά αδιάφοροι και ανυπάκουοι, αλλά και επικίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των δασκάλων. Ο δάσκαλος βρίσκεται αντιμέτωπος τόσο με τους τραμπουκισμούς κάποιων νταήδων μαθητών, όσο και με την εχθρική αδιαφορία της διεύθυνσης που είναι εξίσου αν όχι περισσότερο κυνική.
Κοινωνική 1955 | Α/Μ | Διάρκεια: 101΄
Αμερικάνικη ταινία
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

Παρασκευή 29/3 ώρα 20.00– «Το μπαλκόνι-Μνήμες Κατοχής » του Χρύσανθου Κωνσταντινίδη

Λιγκιάδες: Το “Μπαλκόνι” των Ιωαννίνων. Στην Ήπειρο αντίκρυ από τα Γιάννινα, μια φωνή τόπο, σε μια πλαγιά του Μιτσικελιού, απλώνεται το χωριουδάκι Λιγκιάδες. Εχει την τύχη να έχει θέα όλα τα Γιάννενα και την «ατυχία» να φαίνεται από την πόλη και όλη την γύρω περιοχή. Οι γερμανοί πέρασαν κι από εδώ……
Ο Γερμανός ιστορικός Κριστόφ Σμινκ-Γκούσταβους επιστρέφει, δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψή του, στους Λιγκιάδες, το γιαννιώτικο χωριό που έκαψαν οι ναζί συμπατριώτες του στις 3/10/1943.
Πολιτική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 101′

Ελληνικό Ντοκιμαντέρ
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, παρουσία των δημιουργών – συντελεστών

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.