Μητσοτάκης: “Οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό»

Τι απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόσκληση του Μάνφρεντ Βέμπερ για τις διακρίσεις κατά των γυναικών

Με έναν ιδιαίτερα εύγλωττο τρόπο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον υποψήφιο πρόεδρο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και την πρόσκληση του για συστράτευση κατά των διακρίσεων που υφίστανται οι γυναίκες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, στην απάντηση του: «Αγαπητέ Μάνφρεντ, Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα. Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους», στην αντίστοιχη πρόταση Βέμπερ.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε: «Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες»

Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκης είναι τα ακόλουθα:

  • «Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
  • Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων.
  • Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.
  • Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.
  • Και τέλος, αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική».

«Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης», κατέληξε στην απάντηση του ο κ. Μητσοτάκης.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.