Επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών: Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη οι τραπεζίτες

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης

Θετικά διακείμενοι εμφανίζονται οι Έλληνες τραπεζίτες στην πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ειδικότερα αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, υποστήριξε ότι «εκτιμώ ότι οι διαφορές μπορεί να γεφυρωθούν αρκεί η συμφωνία να αφορά τις ασθενέστερες τάξεις και όχι τους κακοπληρωτές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά το 1/3 όσων έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Παράλληλα ο κ. Καραμούζης επισήμανε ότι «η έννοια της προστασίας (σ.σ. της πρώτης κατοικίας) δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Αντ’ αυτού υπάρχουν διαδικασίες και πτωχευτικό δίκαιο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών οι συνεπείς δανειολήπτες που εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους νιώθουν αδικημένοι, και θεωρούν πως αυτό αποτελεί ζήτημα ηθικής τάξης και πως πλέον «αναζητούνται τρόποι για να επιβραβευτούν και αυτοί».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις δηλώσεις του Νικόλαου Καραμούζη σχολίασε με νέα ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χαίρομαι ειλικρινά που η Ελληνική Ένωση Τραπεζών & ο πρόεδρός της @karamouzisn αντιμετωπίζουν θετικά την πρότασή μου να επιβραβευθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες στη ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας. Είναι δίκαιη πρόταση και η κυβέρνηση οφείλει να την υιοθετήσει άμεσα» υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι χθες, Πέμπτη, η ΕΚΠΟΙΖΩ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι το νέο πλαίσιο που φέρνει είναι κακέκτυπο του νόμου Κατσέλη.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.