Η αγωγή Γεωργιάδη κατά Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο

Αποζημίωση 300.000 ευρώ ζητά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Η αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη σε βάρος του Παύλου Πολάκη συζητήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και για προσβολή της προσωπικότητας του.

Υπενθυμίζεται ότι η αγωγή του κ. Γεωργιάδη, που συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αφορά σε ανάρτηση του κ. Πολάκη στις 30 Απριλίου του 2018 στην σελίδα του στο Facebook.

Στην ανάρτηση του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραφε: «Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..». Ο κ. Πολάκης είχε επισυνάψει και δημοσιεύμα της εφημερίδας Documento, υπό τον τίτλο: «Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες».

Όπως προκύπτει ο κ. Γεωργιάδης στην αγωγή του ζητεί την καταβολή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που υπέστη και την οποία – όπως αναφέρει – του προκάλεσε «η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, και ζητεί ακόμη με την αγωγή του:

– Να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου στο facebook.

– Να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του.

– Να απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ.

– Να διαταχθεί προσωπική κράτηση διαρκείας ενός έτους σε βάρος του για την περίπτωση της εκ μέρους του παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του δικαστηρίου.

Επισημαίνεται ότι στο κείμενο της αγωγής του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει την παραπάνω ανάρτηση του κ. Πολάκη «ψευδή και συκοφαντική», η οποία όπως λέει, έβλαψε την τιμή και την υποληψή του, καθώς «αναφέρει ψευδώς ότι ήταν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία».

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι αντιδικός του τον εμφάνισε ως «ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς» και ότι δήθεν έκλεισε την ofshore «όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα».

Ταυτόχρονα, στην αγωγή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει πως ο ίδιος ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, επισημαίνει πως ήταν δηλωμένη στο όνομα του και ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο.

Το βιβλιοπωλείο αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία». Επιπλέον, αναφέρει ότι είναι «προφανώς ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές του ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».

Όπως υποστηρίζει μάλιστα η αγωγή, ήδη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες επέχει ελέγξει το ζήτημα δικαίωσε τον Αδ. Γεωργιάδη «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Ο δικηγόρος του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αθανάσιος Πλεύρης τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα: «Ο κ.Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον δικαίωσαν. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».

Ενώ από την πλευρά του ο δικηγόρος του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μανώλης Καπνισάκης, υπογράμμισε: «Η άποψη του υπουργού είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων».

Αξίζει να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αγωγής δεν κατέθεσαν μάρτυρες.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.