Τράπεζες: Έρχεται μπαράζ πλειστηριασμών σε πάνω από 30.000 ακίνητα

Βραχνάς η κατοχή τους από τα τραπεζικά ιδρύματα

Μπαράζ πλειστηριασμών σε περισσότερα από 30.000 ακίνητα έχουν προγραμματίσει ήδη οι τράπεζες και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά, όπως φαίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα euaction.

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή, έξι στους δέκα πλειστηριασμούς καταλήγουν άγονοι και στους περισσότερους από τους υπόλοιπους πλειοδότες είναι οι ίδιες οι τράπεζες.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη έχουν περιέλθει στην κατοχή των τραπεζών 5.000 ακίνητα και αναμένεται να φτάσουν τις 20.000 σε μία διετία.

Παρόλα αυτά ο μεγάλος αριθμός των ακινήτων είναι βραχνάς λόγω του κόστους που έχει η κατοχή τους και αναζητούν τρόπους να απαλλαγούν από αυτά.

Από την πλευρά τους οι εποπτικές αρχές πιέζουν τις τράπεζες να βρουν αποτελεσματικά εργαλεία ώστε να απαλλαγούν σταδιακά από τα ακίνητα είτε μέσω μεμονωμένων πωλήσεων είτε μέσω πωλήσεων πακέτων ακινήτων.

Δυστυχώς όμως από τη μία οι επιθετικές ορέξεις των funds και από την άλλη οι χαμηλές τιμές της αγοράς αναγκάζουν τις τράπεζες να μένουν εγκλωβισμένες.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.