Χαρίτσης: Πανέτοιμοι για βουλευτικές εκλογές τον Μάιο

Τι αποκαλύπτει ο υπουργός Εσωτερικών και για τις Ευρωεκλογές

Ορθάνοιχτη την “πόρτα” για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το Μάιο άφησε με δηλώσεις του σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open επισήμανε πως η απόφαση για πρόωρες εκλογές θα πρέπει να ληφθεί με πολιτικά κριτήρια και όχι τεχνικά, συμπληρώνοντας πως σε κάθε περίπτωση το υπουργείο του είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει και τις εθνικές κάλπες αν αυτό αποφασιστεί.

Παράλληλα ο υπουργός ερωτώμενος για τους ετεροδημότες προανήγγειλε ότι θα υπάρξει «τεχνική και θεσμική λύση», ώστε να μπορούν εκείνοι που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους, να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του τόπου καταγωγής τους.

Όσον αφορά στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής και ότι πρόθεση του υπουργείου είναι το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί προς ψήφιση στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Χαρίτσης διέψευσε τα περί διεξαγωγής των εκλογών με ξένη εταιρεία, ενώ σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τη Singular Logic.

Ταυτόχρονα και για το ίδιο θέμα δεν παρέλειψε να συστήσει στη ΝΔ «να επιδεικνύει σοβαρότητα και να μη διακινεί fake news για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών». «Πιστεύει ότι πλήττει την κυβέρνηση αλλά εν τέλει, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς», προσέθεσε ο υπουργός.

Τέλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μαζικές «ελληνοποιήσεις» μεταναστών για ψηφοθηρικούς λόγους, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «θέλουμε η ελληνική πολιτεία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, να λογίζεται ως μια κανονική ευρωπαϊκή πολιτεία, ένα κράτος δικαίου. Αυτό κατοχυρώνουμε και στον τομέα της ιθαγένειας».

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.