Ο Χρήστος Λιακόπουλος ως «Αυτοκράτωρ Αδριανός»- Μια παράσταση που πρέπει να δείτε

Ο Χρήστος Λιακόπουλος ως «Αυτοκράτωρ Αδριανός»- Μια παράσταση που πρέπει να δείτε

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

Μια εξαιρετική παράσταση είδα στην σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη.
Ο Χρήστος Λιακόπουλος ενσαρκώνει καταπληκτικά τον ρόλο του ως «Αυτοκράτωρ Αδριανός».
Σκηνικό λιτό και ένας άνδρας επί σκηνής. Άλλοτε φοβισμένος, άλλοτε μοναχικός, ευαίσθητος αλλά και δυνατός όπως ακριβώς αντικατοπτρίζονται τα συναισθήματα στο πρόσωπο, στην ψυχή αλλά και στο παρουσιαστικό ενός δυνατού ανθρώπου, ενός Αυτοκράτορα. Περιγράφοντας με ένταση τα χρόνια εκείνα της αυτοκρατορίας.
Ο Χρήστος Λιακόπουλος ερμηνεύει έναν μονόλογο γεμάτο συναίσθημα και μεγάλες συγκινήσεις, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τη ζωή και την πορεία του φιλέλληνα Ανδριανού.
Από τα χρόνια της αθωότητάς του μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβει στα χέρια του την εξουσία.
Ο ήρωας εντυπωσιάζει με την ερμηνεία του το κοινό του και δικαιολογημένα κερδίζει το δυνατό χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης. Η ερμηνεία του άκρως συγκινητική, αγγίζει ευαίσθητες χορδές.

Αλλά δεν είναι μόνο η ερμηνεία του κ. Λιακόπουλου που εντυπωσιάζει.
Η σκηνική του παρουσία έχει μια δυναμική που από τα πρώτα δευτερόλεπτα νιώθεις πως τον ρόλο του δεν τον ενσαρκώνει απλά αλλά τον βιώνει. Μοιάζει σαν να έχει εισβάλλει στην ψυχή του ήρωα. Σαν να έχει γίνει- επιτρέψτε μου την περιγραφή- κομμάτι από το σώμα του.

Άλλωστε ο «Αυτοκράτωρ Αδριανός» δεν ήταν μια τυχαία περίπτωση ηγέτη. Το έργο του θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και διδαχή.
Γιατί;
Έδωσε την αξία αλλά και την ελευθερία που αρμόζει στο γυναικείο φύλο. Διέγραψε τα χρέη των πολιτών προς το κράτος. Λάτρης της ελευθερίας. Της ισότητας. ‘Ενας σωστός αυτοκράτορας, μα πάνω απ’όλα ένας σοφός άνθρωπος. Αγαπήθηκε υπερβολικά από τον λαό του.
Ένας άνθρωπος που «ήπιε» ως και την τελευταία γουλιά τη ζωή, τη ζωή του. Ο Ανδριανός αγάπησε την Ελλάδα, μια χώρα, που το πνεύμα και οι άνθρωποι της, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την διαδρομή του, την σπουδαία αυτή διαδρομή του. Λάτρεψε τις τέχνες. Την ποίηση και το θέατρο. Έκτισε βιβλιοθήκες, υδραγωγεία, λουτρά και θέατρα.
Μια παράσταση που πρέπει να δείτε και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου τυχαία η επιτυχία που γνωρίζει, για τρίτη χρονιά ο «Αυτοκράτωρ Αδριανός».
Ο Χρήστος Λιακόπουλος, «μεταμορφώνεται» και μας ταξιδεύει μέσα από τα λόγια, από τον ρόλο, από την ερμηνεία του, «διδάσκοντας», πως όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν, ένα συναίσθημα.

Που δεν είναι άλλο από την αγάπη! Για αυτό παλεύουν, για αυτό ζουν!

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.