Η Αργέντη γράφει ένα αριστούργημα και ο Χαντέλης «ξετυλίγει» με πάθος το ταλέντο του

Η Αργέντη γράφει ένα αριστούργημα και ο Χαντέλης «ξετυλίγει» με πάθος το ταλέντο του

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

Ένα ρολόι με τον χρόνο να χάνεται. Χάνεται όμως; Μια τούρτα, ένα κερί, ένας άνδρας, ένας άνθρωπος που αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται επί σκηνής. Ένα παρελθόν, που ποτέ δεν έχει παρόν. Και μια ζωή που δεν πρόλαβε να ζήσει…Ανάσες χαμένες. Ήχοι που έγιναν κραυγές και μια φωνή τρεμάμενη να εξηγεί το πως και το γιατί. Το αν, το κάποτε, το.. είδα και ένιωσα. Ένα λουλούδι και λόγια σκόρπια, πεταμένα, χαμένα, «ανέκφραστα». Κρυμμένα στις κόλλες ενός χαρτιού. Ένας έρωτας, δημιούργημα ενός μυαλού και μιας ψυχής πληγωμένης, παρατημένης, αφημένης.

Η Βάσια Αργέντη για ακόμα μια φορά γράφει και σκηνοθετεί ένα αριστούργημα. Το έργο «Κάτι «λύπη»» εμπνευσμένο- θαρρώ- από τη μοναξιά που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί- κατά τη γνώμη μου – να καταχωρηθεί ανάμεσα στα πιο δυνατά έργα των νεότερων Ελλήνων δημιουργών.

Η κ. Αργέντη παντρεύει με τόλμη λέξεις που κρύβουν δύναμη μεγάλη, δημιουργώντας εικόνες που δεν αφήνουν το κοινό ανεπηρέαστο. Σκηνοθετεί με μαεστρία τον πρωταγωνιστή της.

Ο Γιάννης Χαντέλης, «φοράει» με επιτυχία τον ρόλο, αποκαλύπτοντας με πάθος το τεράστιο ταλέντο του. Ένα ταλέντο που απασχολεί και θα απασχολήσει στο μέλλον τους φίλους του θεάτρου. Δίνει ψυχή και φλερτάρει με ευκολία με τα συναισθήματα. Ενσαρκώνει τον ρόλο του με τελειότητα, κερδίζοντας δικαιολογημένα το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.
«Θα ήθελα να είχα γεννηθεί κάτι άλλο», φωνάζει ο ήρωας.

Πάθος, μητέρα, πατέρας μοναξιά, άνθρωποι μονάχοι και «γείτονες» που περπατούν μόνοι ή στέκονται και αυτοί μπροστά στο θολωμένο παράθυρο…. Καπνοί από τσιγάρο και βλέμμα θολό. Μια παιδικότητα χαμένη και μια φωνή που θέλει να πει πολλά. Και το τέλος; Όπως πάντα απρόβλεπτο, όπως απρόβλεπτη είναι και η ζωή του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.
Στη σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη», το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα έργο- αριστούργημα. Έτσι τουλάχιστον ένιωσα εγώ και συνεχίζω να νιώθω.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.