Νίκος Παπανδρέου: Ο Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ Ανδρέας

Τι αναφέρει ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό

Σε ένα ιδιαίτερα καυστικό άρθρο για τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Παπανδρέου επιχειρηματολογεί και εξηγεί γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ Ανδρέας Παπανδρέου.

Στο άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερία τα ΝΕΑ, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ δεν μασάει τα λόγια του και επιτίθεται ευθέως στον πρωθυπουργό και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να “λεηλατήσει” τον πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου: «Ο Ανδρέας δεν θα ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να πει το 2015 ότι οι αγορές θα χορεύουν τσάμικο στο κάλεσμά μας» προσθέτοντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός προσπαθεί κυνικά να γίνει ηγέτης της Κεντροαριστεράς δίνοντας θέσεις εξουσίας και παζαρεύοντας με διαφόρους απλά για μια πλειοψηφία στη Βουλή.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου του Νίκου Παπανδρέου είναι το ακόλουθο:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν βαθύς γνώστης του καπιταλισμού. Δεν θα ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να πει το 2015 ότι οι αγορές θα χορεύουν τσάμικο στο κάλεσμά μας. Γιατί καταλάβαινε πώς λειτουργεί το σύστημα. Και όσοι λένε ότι υπάρχουν μιμητές του πρέπει να ξέρουν αυτό: οι μιμητές μπορούν να μιμηθούν τη φωνή του, τη γλώσσα, την κίνηση των χεριών. Όμως οι αρχές, οι γνώσεις και τα οράματά του δεν είναι δυνατόν να τα μιμηθεί κάποιος. Όποιος κι αν είναι αυτός που το προσπαθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποπειράται να γίνει ο ηγέτης της κεντροαριστεράς αλλά το κάνει με έναν τρόπο που δεν θα το έκανε ο Ανδρέας. Το κάνει μηχανιστικά, κυνικά, προσφέροντας θέσεις εξουσίας. Δεν το κάνει αλλάζοντας τη βασική του ιδεολογία, αυτό το 3%, το ιδεοληπτικό, το αντιαναπτυξιακό, το αυθαίρετο και το αντιδημοκρατικό. Δεν το κάνει στην ουσία.

Το κάνει δίνοντας θέσεις εξουσίας, παζαρεύοντας με διάφορους για να πάρει απλώς μια πλειοψηφία στη Βουλή και μεγαλύτερη άνοδο στα γκάλοπ και στους ψηφοφόρους. Στην ουσία όμως δεν μεταλλάσσεται. Δεν πάει μπροστά. Μένει εκεί που είναι. Κάνει κυνικά παιχνίδια εξουσίας. Το βλέπουμε τώρα και με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Παζαρεύουμε εθνικά θέματα για να κερδίσουμε σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, κάτι που δεν θα έκανε ποτέ ένας Ανδρέας… ».

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.