Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Μήνυμα Νίκης στην κοπή της πίτας του «Ζωγράφου Μπροστά»

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου στην εκδήλωση της παράταξης

Μήνυμα νίκης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές έστειλε χθες, από την κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στην κοπή της πίτας του συνδυασμού “Ζωγράφου Μπροστά – Ακομμάτιστη Ενωτική Ένωση” για το 2019.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε κλείσει η οδός Ανακρέοντος από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Την κοπή της πίτας του συνδυασμού του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, τίμησαν με την παρουσία τους, Βουλευτές, υποψήφιοι Βουλευτές, πρώην Υπουργοί, πολιτευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην περιφερειάρχες και νομάρχες, πλήθος εν ενεργεία και πρώην δημοτικών συμβούλων από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους, δεν αναλώθηκε σε απλές ευχές, αλλά απηύθυνε μια ομιλία ουσίας, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στη διοίκηση της Τίνας Καφατσάκη, στον Βασίλη Θώδα, στον μπαραμπά Γιάννη τον Καζάκο αλλά και στα πολιτικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους.

Επίσης παρουσίασε το όραμα του για ένα καλύτερο Δήμο Ζωγράφου, και έστειλε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους δημότες για να αλλάξουν σελίδα και να φτιάξουν όλοι μαζί μια αξιοπρεπή, σύγχρονη, καθαρή και οργανωμένη πόλη που αξίζει να ζουν όλοι οι πολίτες.

Ειδικότερα ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Φίλες και φίλοι Κυρίες και κύριοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες στον έντιμο, δύσκολο, συνεχή αγώνα για την πόλη και τη ζωή μας, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για έκτο συνεχή χρόνο, σε μία εκδήλωση που απ’ όταν ξεκίνησε φάνηκε ότι θα γίνει θεσμός όπως κι έγινε. Η παράταξη μας μέσα από μάχες και αγώνες, έφθασε στον έκτο χρόνο ύπαρξης της και καθιερωμένη πια ως η μεγαλύτερη παράταξη στην πόλη μας μπορεί και προσδιορίζει το πολιτικό γίγνεσθαι του Δήμου μας.

Κάθε δραστηριότητα μας πλέον αφορά και ενδιαφέρει όλους τους δημότες. Και όλες τις άλλες παρατάξεις. Κάθε εκδήλωση μας αποτελεί μείζον πολιτικό γεγονός στην πόλη του Ζωγράφου. Η θέση αυτή δεν μας έχει χαριστεί. Το ξέρετε όλοι. Κατακτήθηκε με αγώνες και καθημερινή προσπάθεια. Γιατί η παράταξη μας το δρόμο προς την επερχόμενη νίκη και την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής, το δρόμο αυτόν από το μηδέν προς το Δημαρχείο δεν τον βρήκε στρωμένο από πάτρωνες, από πολιτικά γραφεία ή από εργολάβους.

Ο Δρόμος που διαλέξαμε να βαδίσουμε από το πρώτο βήμα μέχρι το Δημαρχείο είναι ο δύσκολος δρόμος του αγώνα. Αυτή την πορεία την χτίζουμε με καθημερινή προσπάθεια. Αυτή η πορεία οδηγεί όμως σε μια νίκη αληθινή, πραγματική. Χωρίς δουλείες, χωρίς υποθήκες, χωρίς δεσμεύσεις.

Μόνη μας δέσμευση καθημερινή και ιερή, το καλό της πόλης και οι ελπίδες των συμπολιτών μας.

Φίλες και φίλοι σας βλέπω. Φέτος ακούτε μια διαφορετική ομιλία και απορείτε. Μην απορείτε όμως. Δεν έχει να κάνει στο ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των Δημοτικών Εκλογών. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι πλέον οι μάσκες έπεσαν. Η ιδεολογική πορεία προς τη νίκη της παράταξης μας ανάγκασε όλα τα “ποντίκια” όλους τους “αρουραίους” να βγουν στο φως.

Γιατί βλέπουν ότι το παιχνίδι της λεηλασίας του Δήμου και του παρασιτικού πλουτισμού τους, εις βάρος των δημοτικών ταμείων, φθάνει στο τέλος. Γιατί εμείς ερχόμαστε, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποθήκες, χωρίς δουλείες.

Και κάθε ένας κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Όποιος και να είναι αυτός, όποιο όνομα και επώνυμο να έχει.

Και θέλω να τους δούμε έναν – έναν και όλους μαζί. Για να μην νομίζουν ότι θα μπουν στο πλοίο της νίκης την τελευταία στιγμή, οι δυνάμεις του χθες, μαζί μας δε χωρούν. Γι’ αυτό ανέσυραν και τις τελευταίες εφεδρείες τους.

Και το λέω γιατί πολλοί φίλοι μας, ανθρώπινο είναι, πολλοί από εσάς, ρωτούν εμένα, ρωτούν τους συνεργάτες μας: “μα ο τάδε, μα ο δείνα, τι γίνεται;”.

Ακούστε φίλοι μου, η διαφορά μας με όλους αυτούς είναι η εξής: Εμείς είμαστε το πλειοψηφικό ρεύμα και γι’ αυτό δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, εκτός από τους πολίτες του καθημερινού αγώνα. Εκτός από τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και αυτούς τους συναντούμε στους δρόμους της πόλης που περιδιαβαίνουμε ασταμάτητα, εδώ και πέντε χρόνια.

Οι άνθρωποι τώρα των γραφείων έχουν ανάγκη από βοήθειες. Κάποιοι με τη Νέα Δημοκρατία, άλλοι πάλι με το ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας ανάλογα με την προέλευση του. Εγώ προσωπικά και αρκετά στελέχη της παράταξης προερχόμαστε από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν έχουμε φύγει ποτέ από αυτόν.

Στην παράταξη μας όμως δεν είμαστε εκπρόσωποι καμίας Νέας Δημοκρατίας. Η παράταξη μας στελεχώνετε από όλους και από όλες, πολίτες και δημότες και ζει και αναπνέει γι’ αυτήν την πόλη, για την πόλη του Ζωγράφου. Στις βουλευτικές εκλογές εγώ προσωπικά θα στηρίξω το κόμμα μου. Στις Δημοτικές εκλογές δεν συμμετέχει το δικό μου κόμμα.

Και για να το κάνω αυτό σαφές βλέπετε ότι προσπαθεί να κρατά αποστάσεις. Ακόμα και όταν μερικά στελέχη του προσπαθούν να στηρίξουν τους δικούς τους φίλους. Μα είναι ανθρώπινο αυτό. Είναι λογικό. Αυτό γίνεται και σήμερα ανάμεσα μας. Είναι δυνατόν ο Αυγενάκης να μην κάνει ότι πιο πολύ μπορεί για το φίλο του τον Βασίλη τον Θώδα; Μαζί ήταν στην Δημοκρατική Συμμαχία όταν πολεμούσαν τη Νέα Δημοκρατία. Εάν δεν το έκανε, εγώ προσωπικά θα τον περιφρονούσα. Θα πουλούσε το φίλο του. Και τους φίλους μας δεν κάνει να τους πουλάμε. Αντίστοιχα κάποιοι βουλευτές που τον ξέρουν εδώ και 26 – 27 χρόνια, όταν τον διόρισαν (τον Θώδα), φυσικά χωρίς διαγωνισμό, στη Βουλή των Ελλήνων. Κάποιοι από αυτούς τους βουλευτές δεν θα τον βοηθήσουν;

Δεν θα πάνε σε δυο τρεις φίλους να μιλήσουν για χάρη του. Μην σαν ενοχλούν όμως αυτά. Ανθρώπινα είναι. Δηλαδή όταν έρχονται άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, νομάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, πολιτευτές, σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει εμένα; Όχι άπλα αυτοί είναι φίλοι μου και οι φίλοι στηρίζουν τους φίλους.

Αντίστοιχα με το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Γιατί τα ίδια αναρωτιέστε και τα στελέχη μας από τον πολιτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ. “Τι θα κάνει η Φώφη;”, αναρωτιέστε. Τι να κάνει η Φώφη; Θα κοιτάξει να κάνει ότι και ο Κυριάκος. Θα κοιτάξει να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα στις βουλευτικές εκλογές. Τι λέτε θα θυσιάσουν έστω και μία ψήφο των βουλευτικών εκλογών για το τι θα γίνει στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ζωγράφου; Δεν το νομίζω. Γιατί εδώ εμείς έχουμε πολλές ψήφους. Από πολλά κόμματα. Έχουμε τις περισσότερες ψήφους από όλα τα κόμματα που θα κατέβουν στις εκλογές, σαν δημοτική παράταξη. Γι’ αυτό μην ασχολείστε.

Από τα κόμματα και τα στελέχη τους, όλοι από όποια θέση και αν βρίσκεται ο καθένας τους, θα στηρίξουν τους φίλους τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Κι εμείς, εγώ, οι συνεργάτες μας, οι υποψήφιοι και εσείς θα στηρίξουμε σαν άτομα τους δικούς μας φίλους, στις βουλευτικές και στις περιφερειακές εκλογές, αυτούς που μας τιμούν και τους τιμούμε.

Φίλες και φίλοι εμείς εδώ είμαστε μια πλειοψηφική δημοτική παράταξη. Μόνο και αποκλειστικά για την πόλη του Ζωγράφου. Και επαναλαμβάνω χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς δουλείες, χωρίς δεσμεύσεις και πάνω από όλα, χωρίς πάτρωνες.

Πρέπει να πω και μερικά λόγια για να κλείσω αυτή την ενότητα και για τον μπάρμπα Γιάννη τον Καζάκο. Επειδή πολλοί έχετε θυμώσει ή οι δικοί του φίλοι που βρεθήκαμε σήμερα, έχετε στεναχωρηθεί. Μην στεναχωριέστε, μη θυμώνετε. Οι φίλοι του προσπαθήστε να μη θυμάστε τα στερνά του, τα οποία δεν τιμούν καθόλου τα προηγούμενα. Σκεφθείτε απλά και συγχωρέστε τους για τις συκοφαντίες και το βρώμικο ανίερο πόλεμο που θυμήθηκε να κάνει, στην ένατη δεκαετία της ζωής του.

Φίλες και φίλοι ο μπάρμπα Γιάννης διοικούσε και όχι μόνος του. Αυτό έχει σημασία που σας λέω. Όχι μόνος του. Μέχρι πριν δέκα χρόνια διοικούσε το Δήμο. Σε εκείνες τις ημέρες ψάξτε την απάντηση για τα τωρινά. Τις τελευταίες πράξεις του ως διοίκηση. Μην ασχολείστε λοιπόν με τίποτα άλλο. Ασχολούνται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, αυτοί που πρέπει.

Δική μας δουλειά τώρα, συνάδελφοι, συμμαχητές και άνθρωποι που εμπιστεύεστε το δικό σας όνομα μαζί με το δικό μου και σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου γι’ αυτό. Δική μας δουλειά είναι να νοιαζόμαστε για την πόλη μας. Να δυναμώνουμε κάθε μέρα τη φωνή μας και να διώξουμε από το Δήμο του Ζωγράφου, τη χειρότερη ιστορικά δημοτική αρχή που πέρασε από την πόλη μας.

Τη δημοτική αρχή της κυρίας Καφατσάκη. Που κατάφερε μόλις σε πέντε χρόνια να διασύρει το Δήμο μας. Να τον διαλύσει και να τον καταστήσει παράδειγμα προς αποφυγή σε όλη την αυτοδιοίκηση της χώρας.

Εμείς οι Ζωγραφιώτες δεν το αξίζουμε αυτό. Ούτε μας αξίζει να ντρεπόμαστε για τα έργα και τις ημέρες της κυρίας Καφατσάκη. Μας αξίζει μια πόλη πολύ καλύτερη, ανθρώπινη, σύγχρονη, δυνατή. Μας αξίζει μια αξιοπρεπής, σύγχρονη, καθαρή και οργανωμένη πόλη. Για εμάς, για τα παιδιά μας. Γι’ αυτή την πόλη αγωνίζομαι, γι’ αυτή την πόλη αγωνιζόμαστε όλοι. Γι’ αυτό σήμερα έκλεισα το κεφάλαιο της πολιτικολογίας. Ποτέ ξανά δεν θα ασχοληθώ, κλείνω σήμερα τις σχέσεις με το άσχημο, με το χθες.

Για να προσηλωθούμε πλέον όλοι στην πόλη μας. Στο πρόγραμμα μας και στον αγώνα μας. Από εδώ και πέρα ασχολούμαστε μόνο και αποκλειστικά με την απερχόμενη Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, με τη ζημιά που έκανε στην πόλη του Ζωγράφου και πρέπει να την ανατρέψουμε. Ο αγώνας αυτός που δίνουμε καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια μόνο μια κατάληξη μπορεί να έχει. Τη νίκη. Την καθαρή νίκη. Γι’ αυτό πρέπει να πάμε όλοι μαζί, για την πόλη που θέλουμε, για την πόλη που μπορούμε, για την πόλη που αξίζουμε. Για εμάς, για τους γονείς μας, για τη γενιά μας, για όλους μας. Σας ευχαριστώ πολύ, μέσα από την καρδιά μου”.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.