Καφατσάκη: Έλλειψη σεβασμού και ειλικρίνειας ο τρόπος παραίτησης Κλαδευτήρα

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Την άμεση παρέμβαση της Δημάρχου Ζωγράφου, Τίνας Καφατσάκη προκάλεσε η παραίτηση του Χρήστου Κλαδευτήρα από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία και τον διέγραψε από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Η κ. Καφατσάκη σε δήλωση της για την παραίτηση Κλαδευτήρα, επισημαίνει με καυστικό τρόπο την απόφαση του τελευταίου να μην ενημερώσει την ίδια ή την ομάδα της πλειοψηφίας πριν από την πράξη του όπως θα όφειλε, κάτι που κατά τη Δήμαρχο, αποτελεί έλλειψη σεβασμού και ειλικρίνειας στην παράταξη που τον ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα η πλήρης δήλωση της κ. Καφατσάκη για την παραίτηση του κ. Κλαδευτήρα αναφέρει τα εξής:

“Αποτελεί δικαίωμα του κ. Χρ. Κλαδευτήρα να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποτελεί όμως και υποχρέωση του- τουλάχιστον- να ενημερώσει για την απόφαση του αυτή τη Δήμαρχο και την ομάδα της πλειοψηφίας που τον πρότεινε και ανέδειξε ως Πρόεδρο, πριν ανακοινώσει την παραίτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό επιβάλλει η στοιχειώδης δημοκρατική συμπεριφορά, ο σεβασμός των συναδέλφων και η ειλικρίνεια που πρέπει να χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται η αυτονόητη αυτή συμπεριφορά στις μέρες μας και εν όψει προεκλογικής περιόδου, δεν είναι δεδομένη.

Θεωρώ ότι το πρόγραμμά μας με το οποίο ζητήσαμε την ψήφο των δημοτών, είναι το κοινό μας συμβόλαιο και όχι οι γενικότερες πολιτικές ή κομματικές προτιμήσεις μας.
Από ότι φαίνεται ο κ. Κλαδευτήρας δεν επέλεξε αυτό το δρόμο. Προφανώς δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μέλος της παράταξής μας”.

Υπενθυμίζεται ο κ. Κλαδευτήρας παραιτήθηκε από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή ένα ψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα στην επιστολή παραίτησης του, ο κ. Κλαδευτήρας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα την 28/1/2019 υποβάλλω προς το Δ.Σ του Δήμου Ζωγράφου,σύμφωνα με τα άρθρα 54, παρ.4 και 64, παρ.7, την παραίτηση μου από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ στο έτος 2019 και εν όψει της εισαγωγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για συζήτηση και ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», το Προεδρείο ομόφωνα, αποφάσισε να καταθέσει ψήφισμα προς συζήτηση, για το μεγάλο Εθνικό θέμα της Μακεδονίας!

Μέχρι την ώρα κατάθεσης του ψηφίσματος από το Προεδρείο, κανένα άλλο ψήφισμα δεν είχε κατατεθεί για το μεγάλο Εθνικό Θέμα.

Δυστυχώς, τόσο η Δήμαρχος, όσο και η Δημοτική Ομάδα της διοικήσεως δια της αποχής της, επέδειξαν απαξιωτική συμπεριφορά στην πρωτοβουλία του Προεδρείου.

Η αποχή είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία και να αναβληθεί το ΔΣ της 21/1/19.

Το εν λόγω γεγονός με οδηγεί στην παραίτηση από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ. Πρόθεση του Προεδρείου ήταν ο Δήμος μας να πάρει θέση στο μείζον Εθνικό θέμα,να εκφράσει την αγωνία του για την πορεία των Εθνικών Θεμάτων, όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας έκαναν, με δημοκρατικά συλλαλητήρια σε όλη τη Χώρα.

Δυστυχώς, η στάση της διοικήσεως απέτρεψε την έκδοση ψηφίσματος. Θεωρώ ότι τα κριτήρια της ήταν καθαρά κομματικά χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν της, δημοκρατικούς κανόνες και την τεράστια σπουδαιότητα του θέματος.

Ευχαριστώ τη Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη της στα χρόνια της συνεργασίας μας!

Ευχαριστώ τη Δημοτική ομάδα της διοικήσεως, με την οποία συμπορευτήκαμε αυτά τα χρόνια και ζήσαμε τις αγωνίες στα μικρά, αλλά και στα μεγάλα προβλήματα των συνδημοτών μας, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε!

Ευχαριστώ το σώμα του Δ.Σ. για την άριστη συνεργασία», καταλήγει στην επιστολή του, ο κ. Κλαδευτήρας.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.