Στοπ στους “τζαμπατζήδες” του μετρό θέλει να βάλει η διοίκηση του ΟΑΣΑ

Ο Οργανισμός ανέθεσε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να διενεργήσει ειδική μελέτη

Το φαινόμενο των “τζαμπατζήδων” μπορεί να περιορίστηκε αισθητά με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξαλείφθηκε, με την διοίκηση του ΟΑΣΑ να φέρεται αποφασισμένη να λάβει ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Έτσι η διοίκηση του Οργανισμού αναγνωρίζοντας την έκταση του προβλήματος, όπου με ένα εισιτήριο περνούν από τις πύλες δύο ή και περισσότερα άτομα, έχει αναθέσει τη διενέργεια ειδικής μελέτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προκειμένου να εντοπίσει τις αιτίες και να αναζητηθούν τρόποι για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, οι πύλες στους σταθμούς του μετρό παραμένουν ανοιχτές για περίπου 8 δευτερόλεπτα, χρόνος που οι «τζαμπατζήδες» εκμεταλλεύονται, περνούν χωρίς να πληρώσουν και χρησιμοποιούν το μετρό χωρίς κανένα κόστος.

Εδώ να τονιστεί πως στον χρόνο των 8 δευτερολέπτων κατέληξε ο ΟΑΣΑ μετά από μελέτη που ετοίμασε η ανάδοχος εταιρεία, Hellas Smart Ticket, και ύστερα από εκτεταμένες δοκιμές.

Τώρα το έργο του ΕΜΠ είναι αφενός να καταγράψει τι ισχύει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και πώς αντιμετωπίζουν εκεί το φαινόμενο εκείνων που επιχειρούν να  χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μεταφοράς χωρίς εισιτήριο.

Βέβαια δεν θα πρέπει να αμεληθεί πως ένα ακόμη σημαντικό μέτρο που έως τώρα λειτουργούσε για το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών στην πρωτεύουσα ήταν οι έλεγχοι στα Μέσα Μεταφοράς.

Η επαναφορά των ελέγχων στα μέσα μεταφοράς θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν από τους κύριους στόχους που θα τεθεί στις συγκοινωνιακές εταιρείες από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ).

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.