Το κόστος των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

Όσοι βρέθηκαν στο 20ο συνέδριο InfoCom World και παρακολούθησαν την τελευταία ενότητα με τη συζήτηση των CEOs των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, ίσως θα θυμούνται την παρέμβαση του Νάσου Ζαρκαλή, Διευθύνοντος Συμβούλου της Wind, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των τιμών, απαντώντας ουσιαστικά σε όσους θεωρούν ότι το κόστος των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι υψηλό για τους καταναλωτές.

Ο κ. Ζαρκαλής είπε ότι πραγματικά παρατηρείται μία στρέβλωση η οποία οφείλεται στην υπερβολική φορολογία.

Αυτό επιβεβαιώνει και η μελέτη του οίκου OVUM, που βασίστηκε σε συγκριτική ανάλυση των αγορών Κινητής Τηλεφωνίας σε 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καταγραφή έδειξε ότι, στις συνολικές τιμές προ φόρων, η Ελλάδα είναι μεταξύ των πιο φθηνών χωρών στην Ε.Ε. με τιμές κατά 11% χαμηλότερες από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο.

Ακόμα και στις συνολικές τιμές μετά τους απανωτούς φόρους, η Ελλάδα βρίσκεται στον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο, παρά το γεγονός ότι η φορολογία είναι σχεδόν διπλάσια από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο!
Και ενώ οι επιβαρύνσεις αυξάνονται, οι τιμές στην Ελλάδα μειώνονται σταθερά, αφού μόνο την περίοδο 2014-2017, η μείωση έφτασε το 24%.

Ταυτόχρονα, και εν μέσω συμπίεσης εσόδων, οι επενδύσεις συνεχίζονται και η ποιότητα των δικτύων συνεχώς βελτιώνεται, με τη μέση ταχύτητα downlink στην Ελλάδα να βρίσκεται στα 36,9 Mbps, όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι χαμηλότερα, στα 35,9 Mbps.

Πηγή: infocom.gr

 

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.