Κύριε Άδωνι ο αθλητής της εθνικής Ελλάδος ονομάζεται Αντετοκούνμπο

Κύριε Άδωνι ο αθλητής της εθνικής Ελλάδος ονομάζεται Αντετοκούνμπο (το πλήρες όνομα είναι Γιάννης Σίνα-Ούγκο Αντετοκούνμπο) και πρωταγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 1994, και είναι παιδί μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας, του Τσαρλς και της Βερόνικα, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα το 1991.

Όλοι εμείς εδώ στην περιοχή του Ζωγράφου αισθανόμαστε υπερήφανοι (όπως και για  αμέτρητους άλλους αθλητές μας με ήθος και αθλητικό ελληνικό πνεύμα) που προέρχεται από τον Φιλαθλητικό Αθλητικό Όμιλο Ζωγράφου.

Δεν είναι τυχαίο που ο Γιάννης (όπως και τα αδέρφια του) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Για την ιστορία θα αναφέρω πως και οι δύο γονείς του υπήρξαν αθλητές. Ο Τσαρλς (ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται στην ζωή) ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Νιγηρία ενώ η μητέρα του αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Οι γονείς του προέρχονται από τον πολιτισμό της Νιγηρίας, ο οποίος προφανώς τους επέτρεψε να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τον ελληνικό πολιτισμό που γνώρισαν τα παιδιά τους.

Κατανοώ ότι το παράδειγμα του αθλητή Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του για το θέμα της ιθαγένειας.

Αυτό που δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι που ο κύριος Άδωνις δεν θυμόταν το όνομα ενός τόσο διάσημου αθλητή. Φημίζεται για το ισχυρό μνημονικό του και ειδικότερα στα ονόματα των αρχαίων Ελλήνων.

Φυσικά όλοι μας έχουμε άτυχες στιγμές και σε όλους μας το μνημονικό μας κάποια στιγμή μας «προδίδει». Πιστεύω ότι ο αντιπρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μια τέτοια άτυχη στιγμή.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι από το καλοκαίρι του 2016 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδερφό του Θανάση δραστηριοποιούνται με την διοργάνωση των Antetokounbros, η οποία αποτελείται από αγώνες επίδειξης και φιλικά παιχνίδια στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση της καλαθοσφαίρισης και της ευρύτερης αθλητικής άμιλλας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι μέρος του σύγχρονου ελληνικού αθλητισμού. Όποτε αναφερόμαστε στα αδέρφια, ας είμαστε τουλάχιστον ευγενικοί και να θυμόμαστε σωστά το όνομά τους.

Εάν θέλουμε να είμαστε ευγενείς και να πορευόμαστε πάντοτε με γνώμονα τις αξίες και την αλήθεια,  δίχως να ενδιαφερόμαστε αν θα χαρακτηριστούμε κάπως από οποιονδήποτε ας μην διστάζουμε να μιλάμε ανοιχτά. Πιστεύω πως το δεύτερο αποτελεί χαρακτηριστικό του πολιτισμού μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορείτε να διαβάσετε στην  wikipedia.

 

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.