Εισαγγελείς: Καταγγέλλουν απειλές εναντίον τους για την υπόθεση χρυσού

Κάνουν λόγο για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης

Ευθείες απειλές εναντίον τους με αφορμή την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, καταγγέλλουν οι Έλληνες Εισαγγελείς.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνεται ότι: «Η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό καθώς με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης».

Η Ένωση με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς στο κείμενο τους τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών».

Ταυτόχρονα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι «οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της χώρας».

Καταλήγοντας η Ένωση επαναλαμβάνει ότι «οι εισαγγελείς και οι δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.