Δημοτικό Γηροκομείο Ζωγράφου: Δέσμευση Παπακωσταντίνου για την κατασκευή ενός έργου – πνοής για την τρίτη ηλικία

Ένα έργο που θα αλλάξει τη ζωή των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους

Την προαναγγελία ενός έργου – ανάσα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στο Δήμο Ζωγράφου, έκανε ο Άγης Παπακωσταντίνου κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του, καθώς δεσμεύθηκε για την κατασκευή ενός Δημοτικού Γηροκομείου στη πόλη μας εφόσον εκλεγεί δήμαρχος.

Πρόκειται για ένα έργο που θα ανακουφίσει αμέτρητους ηλικιωμένους και τις οικογένειες τους, στο Δήμο Ζωγράφου, ένα έργο που θα προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην πόλη μας και το οποίο στοχεύει στο να λειτουργεί φιλοξενώντας ηλικιωμένους με τα όποια συνταξιοδοτικά έσοδα έχουν.

Είναι σαφέστατα μια πρόταση που θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνους και αρωγούς για την προσπάθεια υλοποίησης της, όλους τους συμπολίτες μας από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται ή υποστηρίζουν.

Ειδικότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου κλείνοντας την τοποθέτηση του, κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του, ανέφερε για το θέμα του Δημοτικού Γηροκομείου:

“Θα εξετάσουμε και ευελπιστώ πως αν δεν βρούμε προβλήματα νομικά, που δεν θα βρούμε, την κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου στο Δήμο Ζωγράφου.

Θέλω να με ακούσετε κι ευτυχώς που θα κλείσω την τοποθέτηση μου με αυτό το θέμα, επειδή η οικονομική κρίση δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα μόνο στους παιδικούς σταθμούς, έχει δημιουργήσει και στην τρίτη ηλικία”.

Και πρόσθεσε: “Τα ποσά που καλούνται μερικές φορές οι συμπολίτες μας και οι συνάνθρωποι μας να δαπανούν για τους ανθρώπους τους, που αδυνατούν συνήθως λόγω της καλπάζουσας επιδημίας του αλτσχάιμερ και της γεροντικής άνοιας να τους έχουν σπίτι, είναι υπέρογκα.

Οι άνθρωποι αυτοί δαπανούν λεφτά πάνω από τις δυνατότητες τους και για το λόγο αυτό θα εξετάσουμε στους δημοτικούς χώρους που έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε δημοτικό γηροκομείο”.

“Δεν θα διστάσω σαν δήμαρχος εγώ και η παράταξη μου αν εκλεγούμε να θυσιάσουμε ένα γκαράζ, δεν το βάζω καν σε συζήτηση, για να κατασκευαστεί ένα δημοτικό γηροκομείο.

Νομίζω ότι ένα έργο πραγματικά σοβαρό, θέλει βέβαια ψάξιμο, γιατί θέλει οργάνωση, θέλει προσωπικό, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα”, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και κατέληξε:

“Οι τιμές που ζητούν οι ιδιώτες σε οίκους ευγηρίας ακόμη και στην περιοχή είναι εξωφρενικές. Υπάρχει ένα γηροκομείο της εκκλησίας το οποίο έχει μια λίστα αναμονής, που θα έχουν πεθάνει έξι – επτά γενιές ανθρώπων έως ότου να φθάσει η σειρά τους. Άρα κάτι πρέπει να κάνει ο δήμος και δεσμεύομαι προσωπικά εγώ και η παράταξη μου πως μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση, θα κάνουμε αυτό ακριβώς που χρειάζεται”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.