Το Νοέμβριο το CineDoc επιστρέφει με δυο σπουδαίες ταινίες

Το υποψήφιο για Όσκαρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο»- Το συγκλονιστικό «Ένας Καλύτερος Άνδρας»

Το Νοέμβριο το CineDoc επιστρέφει με δυο σπουδαίες ταινίες, το υποψήφιο για Όσκαρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» του Roger Ross Williams και το συγκλονιστικό «Ένας Καλύτερος Άνδρας»των Attiya Khan και Lawrence Jackman.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο/Life Animated| Roger Ross Williams | 92’ | Η.Π.Α 2016

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων

Επίσημο trailer:

Life Animated – Trailer from Anemon on Vimeo.

Σύνοψη

Όταν ήταν μικρός, ο Όουεν δεν μπορούσε να μιλήσει. Ώσπου οι γονείς του βρήκαν έναν μοναδικό τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί του: μέσα από τα κλασικά κινούμενα σχέδια του Ντίσνεϊ.

Όσο ο Όοουεν προσπαθούσε να ξαναβρεί τη φωνή του ήταν ο Πήτερ Παν, ο Σίμπα, οMόγλης, ο Τζαφάρ και η Άριελ που του δάνειζαν τη δική τους.

Βασισμένο στο βιβλίο του πατέρα του Όοουεν, βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου, Ρον Σάσκιντ, το Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο, ξεχώρισε τόσο για την εκπληκτική ιστορία του όσο και για την ιδιαιτερότητα της αφήγησης του που μπλέκει ευφάνταστα πλούσιο αρχειακό υλικό μεanimation.

Το 2016 η ταινία κέρδισε μια υποψηφιότητα για όσκαρ ντοκιμαντέρ και έκτοτε συνεχίζει να συγκινεί σαν μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη δύναμη της φαντασίας, της οικογένειας και του ίδιου του σινεμά.

• Προβολές

Τετάρτη 14 Νοεμβρίουστις 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31| Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109

* Την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει Q&Aμε τη Στεφανία Φούσκα, Διδάκτωρ Συμβουλευτικής-Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και επιστημονική σύμβουλο της ΕΕΠΑΑ.

Ένας Καλύτερος Άνδρας /ABetterMan| Attiya Khan, Lawrence Jackman| 79’ | Καναδάς 2017

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά | Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Επίσημο trailer:

A Better Man – Trailer from Anemon on Vimeo.

Σύνοψη: Μόλις στα 16 της και για περισσότερα από 2 χρόνια η AttiyaKhan υπέστη ακραία σωματική και ψυχολογική βία από τον τότε σύντροφό της. 20 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, του ζητάει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν τους σε μια βαθιά προσωπική ταινία που όμως, πολύ παραπάνω από την ιστορία τους, αφορά τη συζήτηση για τη βία κατά των γυναικών εν γένει.

Η ταινία των Khanκαι Jackman είναι πολλές στιγμές άβολη –οι περιγραφές της κακοποίησης παρότι καθόλου στυλιζαρισμένες, ή ίσως ακριβώς γι’ αυτό, είναι σοκαριστικές.

Η Khanδεν δαιμονοποιεί τον πρώην σύντροφό της, ούτε όμως υποκύπτει στην απλοϊκή λύση μιας επί της οθόνης κάθαρσης. Η κυρίως δύναμή της έγκειται στο ότι ξεκινάει έναν επώδυνα ειλικρινή διάλογο στις σωστές του βάσεις. Πόσο συμβολικό, αν και τυχαίο, είναι άλλωστε ότι η έξοδος της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2017 συνέπεσε ακριβώς με τις απαρχές του κινήματος #ΜeΤoo;

Προβολές: *Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31| Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109

* Την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει Q&A με εκπροσώπους από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.