«Καυτά ερωτήματα» για τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Αποκαλυπτική παρέμβαση από τον επικεφαλής του «Ζωγράφου Μπροστά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το «δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων» για το τεράστιο θέμα της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε. ΟΤΑ (ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ) έβαλε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά», Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με μια σειρά από «καυτά ερωτήματα» που έθεσε ως «εξουσιοδότηση» προς τον Δήμαρχο Βασίλη Θώδα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη.

Ο κ. Αγγελόπουλος  κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος που ήρθε προς ψήφιση στο Σώμα για την εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο όπως εκπροσωπήσει τον Μοναδικό Μέτοχο στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, με έναν πρωτότυπο και άκρως τεκμηριωμένο τρόπο κάλεσε τον Δήμαρχο, Βασίλη Θώδα, να απαντήσει σε μια σειρά από καίρια και κρίσιμα ερωτήματα.

Ειδικότερα ο επικεφαλής του «Ζωγράφου Μπρόστα» τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του:

«Εγώ αγαπητοί συνάδελφοι θέλω να εξουσιοδοτήσω τον Δήμαρχο που θα εκπροσωπήσει εμένα και τη Δημοτική μου Παράταξη, όπως απαγορεύσει στον πρόεδρο του Διοικητικού  Συμβουλίου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ να ξαναφέρει εισήγηση που θα του δίνει τη δυνατότητα να διορίζει και να απολύει το υπαλληλικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και να αποφασίζει για όλες τις μεταβολές της υπηρεσιακής κατάστασης.

Δεύτερον, επιθυμώ ο Δήμαρχος να απαγορεύσει ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Μετόχου τη δυνατότητα στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ν’ αποφασίζει για τον τρόπο ανάθεσης των μελετών, εκτέλεσης των έργων, διενέργειας των προμηθειών, υλικών κι υπηρεσιών, ν’ αναθέτει τη σύνταξη των μελετών και την εκτέλεση των έργων και να εγκρίνει τις μελέτες και τις προμήθειες».

Ο κ. Αγγελόπουλος συνέχισε με το ίδιο αυστηρό ύφος απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο: «Όπως επίσης θέλω να απαγορεύσει ο Δήμαρχος στον πρόεδρο να ξαναφέρει εισήγηση που θα του δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζει την άσκηση και παραίτηση από οποιοδήποτε ένδικο μέσο ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου και διοικητικής αρχής καθώς και τα σχετικά με δικαστικούς ή εξώδικους συμβιβασμούς.

Θέλω να εξουσιοδοτήσω το Δήμαρχο να μας δώσει μετά την υπογραφή την τυπική ή την ειδική που του δίνουν τη δυνατότητα η Γενική Συνέλευση να βάλει, να μας φέρει την αναλυτική κατάσταση φυσικών και νομικών προσώπων, πελατών, συνεργατών και χρεωστών της ΜΑΞΙΑΔΗΖ που οφείλουν ποσά που ξεπερνούν το 1,5 εκατ. Ευρώ».

«Θέλω να εξουσιοδοτήσω το Δήμαρχο να μας φέρει κατάλογο, αναλυτικό, της ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ ΜΑΞΙΑΔΗΖ, με όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες, τις κατασχέσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που οφείλουν το παραπάνω ποσό όπως αναφέρθηκε και που βρίσκεται δικαστικά η κάθε μία υπόθεση.

Θέλω να εξουσιοδοτήσω το Δήμαρχο να μάθει και να μας ενημερώσει τι γίνεται με τις διαφημιστικές πινακίδες που θεώρησε η περασμένη Δημοτική Αρχή ότι είναι απαξιωμένη απαίτηση.

Θέλω να εξουσιοδοτήσω το Δήμαρχο να μάθει το πως Δημοτική περιουσία σε διαγωνισμό είχε ανάδοχο φυσικό πρόσωπο με απαγόρευση έκδοσης άδειας, ίδρυσης και λειτουργίας σε οποιαδήποτε άλλη νομική ή φυσική μορφή, εν προκειμένω στην εταιρεία Ι. Σταθόπουλος – Γεώργιος Λαμπρακόπουλος η οποία εξεδώθη 31 Δεκεμβρίου του 2010, δηλαδή λίγες ώρες πριν παραδώσει η Δημοτική Αρχή Καζάκου στον μακαριστό Καλλίρη» συνέχισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να εξουσιοδοτήσω τον Δήμαρχο να μάθει από τα αρχεία του Δήμου πως είναι δυνατόν η Δημαρχιακή Επιτροπή – για τους νεότερους συναδέλφους είναι η άθροιση καθηκόντων, υποχρεώσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής – πως είναι δυνατόν αυτή η Επιτροπή να έδωσε προέγκριση, με πρόεδρο τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, ενάμισι μήνα πριν την ίδρυση Ανωνύμου Εταιρείας, να δώσει στην εταιρεία προέγκριση.

Έχω καταστατικό της εταιρείας η οποία ιδρύθηκε ενάμισι μήνα μετά την προέγκριση της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Επίσης εφόσον ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Καζάκος ήταν και πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ  και Δήμαρχος της πόλης θέλω να εξουσιοδοτήσω το Δήμαρχο, Βασίλη Θώδα, να μας πει πως εφόσον απαγορευόταν η διαδοχή του πλειοδότη φυσικού προσώπου εξεδόθη λίγες ώρες πριν την παράδοση της διοικήσεως, στον οφειλέτη περίπου μισού εκατ. Ευρώ, Ιωάννη Σταθόπουλο – Γεώργιο Λαμπρακόπουλο η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του γνωστού καφέ ΑΒΕΚ, το οποίο μέχρι πριν από ενάμισι χρόνο λειτουργούσε».

Θέλω να εξουσιοδοτήσω το Δήμαρχο, Βασίλη Θώδα, να μας πει εάν υπάρχει ένας ή περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι οφείλουν ποσά που ξεπερνούν τα 500 Ευρώ προς την ΜΑΞΙΑΔΗΖ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ».

«Θέλω να εξουσιοδοτήσω τον Δήμαρχο να εκπροσωπήσει πραγματικά το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που εκπροσωπεί το λαό του Ζωγράφου, στην αμαρτωλή επί σειρά ετών ΜΑΞΙΑΔΗΖ. Σας ευχαριστώ» κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος στην περιεκτική και αποκαλυπτική τοποθέτηση του.

Στο σημείο αυτό ο κ. Θώδας απευθυνόμενος προς τον κ. Αγγελόπουλο ανέφερε πως «προφανώς την ίδια εξουσιοδότηση θα είχατε δώσει  και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε τονίζοντας πως έκανε ακριβώς αυτό και δυστυχώς δεν έγινε. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του «Ζωγράφου Μπροστά»: «Έχετε δίκιο. Σας ευχαριστώ που το αναφέρετε. Απορώ πραγματικά κύριε πρόεδρε, απευθύνομαι στον κ. Στέφανο Γιούργα που ήταν πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ στην προηγούμενη διοίκηση, γιατί καθυστερήσατε να κάνετε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, γιατί καθυστερήσατε να κατασχέσετε την ακίνητη περιουσία οφειλετών, γιατί καθυστερήσατε να φέρετε αναλυτική κατάσταση χρεωστών και πελατών;».

Σε λίγο στο Zografounews.gr διαβάστε τι απάντησαν η Δημοτική Αρχή Θώδα και ο Στέφανος Γιούργας, πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ στην διοίκηση Καφατσάκη, στα ερωτήματα του κ. Αγγελόπουλου καθώς και τι ανέφεραν για το θέμα οι υπόλοιπες παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.