Μην πεις ποτέ πως αυτή η παράσταση ΔΕΝ ήταν καλή

Μην πεις ποτέ πως αυτή η παράσταση ΔΕΝ ήταν καλή

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

Αγαπώ το θέατρο και τη λατρεία μου αυτή δεν την έκρυψα ποτέ.

Θυμάμαι ως έφηβη μάζευα το χαρτζιλίκι μου για να δω κάθε 2 βδομάδες μια παράσταση.

Και εκείνο το Σάββατο που επιτέλους θα πήγαινα στο θέατρο αποκτούσε μια μαγεία. Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός…Και το ήξερα. Αυτό που πάντα μάγευε τη σκέψη μου και δημιουργούσε ωραίες εικόνες στο κεφάλι μου, ήταν η «επαφή» με τους ανθρώπους την ώρα και τη στιγμή που εκείνοι ενσάρκωναν τον ρόλο τους επί σκηνής. Αυτή η ψυχούλα από τη μια, η προσπάθεια τους από την άλλη μου έμαθε από τα χρόνια της νιότης μου να πιστεύω, πως από τη στιγμή που υπάρχουν δημιουργοί, αυτός ο κόσμος έχει ελπίδα, μέλλον και ζωή.
Και ναι στο λέω ξεκάθαρα και με το χέρι στην καρδιά, μην πεις ποτέ πως αυτή η παράσταση ΔΕΝ ήταν καλή. Άλλωστε η ζωή στον καθένα μας προσφέρει διπλό νόμισμα. Υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές. Οι τίμιες συναντήσεις με ανθρώπους και εκείνες που απλά έτυχε και περνάς τον χρόνο σου. Έτσι και στο θέατρο. Δεν επιτρέπεται στον ηθοποιό να έχει και αυτός την κακή του στιγμή;
Άλλωστε σε καθετί που κάνουμε σημασία έχει να ψάχνουμε και να ανακαλύπτουμε τα καλά του στοιχεία.
Σε μια παράσταση, κανείς μπορεί να θαυμάσει τους ηθοποιούς, τα σκηνικά, το έργο, τους μονολόγους, τους διαλόγους, να ανακαλύψει έναν νέο κόσμο. Εκείνο του συγγραφέα, του σκηνοθέτη, του πρωταγωνιστή, της πρωταγωνίστριας, του θιάσου, της ομάδας. Δεν υπάρχουν κακές παραστάσεις.
Το θέατρο θέλει ψυχούλα και απαιτεί ψυχούλα και από τη μεριά του κοινού. Είναι τόσο αγνό άλλωστε.. Τι φόβο να σου προκαλέσει ένα θεατρικό σανίδι και μια κόκκινη κουρτίνα. Και εκείνο το χειροκρότημα που ο ήχος του μοιάζει σαν τα λόγια του πρώτου σου έρωτα.
Την επόμενη φορά που θα πας στο θέατρο απόλαυσέ το και σε παρακαλώ μην πεις ΠΟΤΕ πως αυτή η παράσταση δεν ήταν ΚΑΛΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.