Άβατο οι κλειστοί χώροι στην εστίαση για τους ανεμβολίαστους: Ακολουθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Μόνο σε εμβολιασμένους θα επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης

Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει οριστικό «λουκέτο» στην εστίαση, εξαιτίας την σφοδρής αντίδρασης των καταστηματαρχών.

Έτσι αφού δεν της βγήκε ο διαχωρισμός σε μεικτούς και αμιγείς χώρους, αφού μόλις το 6% των χώρων εστίασης θα λειτουργούσε ως «covid-free», αποφάσισε να απαγορεύσει πλήρως την είσοδο σε μη εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνεται οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ να λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Επίσης θεωρείται σχεδόν βέβαιη η πλήρης και ολική επαναφορά της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως ίσχυε και πριν από δύο εβδομάδες. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων είχε σταθμίσει τα διαφορετικά τότε επιδημιολογικά δεδομένα και είχε καλέσει τους πολίτες να κινούνται χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όταν δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Η κατάσταση που επικρατεί πλέον δεν δικαίωσε τους επιστήμονες και την κυβέρνηση που πίστευαν ότι οι πολίτες είχαν λαβει σωστά το μήνυμα για τη χρήση της μάσκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.