Σταμάτης Κραουνάκης: «Η ΝΔ έχει ανεχθεί αυτή την παταγώδη μετριότητα που λέγεται Μητσοτάκης»

Τα «καρφιά» του για την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση έριξε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Πατρινόραμα».

Δηλώνοντας ότι ποτέ δεν είχε καλή άποψη για την πολιτική, ο γνωστός καλλιτέχνης χαρακτήρισε «παιδί» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τόνισε πώς ήταν η Δεξιά που του επέτρεψε να κυβερνήσει. Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει ότι εκείνο το «Όχι» στο δημοψήφισμα που έγινε «Ναι» ήταν το μεγάλο του αγκάθι, ενώ δήλωσε παντελώς αδιάφορος για το εάν αξίζει ή όχι μια δεύτερη ευκαιρία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση του Σταμάτη Κραουνάκη στην αντιπολίτευση, όμως, δεν σταμάτησε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως ο ίδιος τόνισε, αυτό που τον απασχολεί και στο οποίο κάνει πολύ σοβαρή κριτική είναι ο ίδιος ο ρόλος της αντιπολίτευσης. «Τι κάνει η αντιπολίτευση; Καριέρα! Βλέπω όλοι σχεδιάζουν πώς θα μοιραστούν τα ψηφαλάκια» υπογράμμισε και συνέχισε στον ίδιο τόνο, λέγοντας πως «κανείς δεν βάζει σε προτεραιότητα σε τι θα ελπίσει η κοινωνία… Ακούω μια ξύλινη γλώσσα προετοιμασμένη από όλες τις μπάντες» σημείωσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας μάλιστα πως δεν βλέπει από κανέναν πολιτικό χώρο μια προσωπικότητα που να δείχνει ότι πονάει τον τόπο.

Εξίσου απαξιωτικός ήταν όμως ο μουσικοσυνθέτης και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ακόμη και τώρα αυτό το ιστορικό κόμμα της Ν.Δ. έχει ανεχθεί αυτή την παταγώδη μετριότητα που λέγεται Μητσοτάκης», ήταν το σχόλιό του σχετικά με τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης  τον  χαρακτήρισε ως «εντελώς ανίκανο που βγήκε για να κάνει μπίζνες».

Φυσικά ιδιαίτερα οξύς ήταν ο λόγος του και στην κριτική που άσκησε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να κριθεί από την ιστορία για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης και για τα αρχαία του Σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Στη δε ερώτηση, τι θα της έλεγε εάν τη συναντούσε στον δρόμο απάντησε: «Θα κούναγα το κεφάλι μου, όπως το κουνάμε όταν βλέπουμε έναν άχρηστο άνθρωπο μπροστά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.