Κ.Αρζόγλου: «Η Α.Βουγιουκλάκη δε νομίζω να μπορούσε να κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ»

Ο Κώστας Αρζόγλου, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Λοιπόν», μίλησε για το τηλεοπτικό τοπίο, για ποιον λόγο πιστεύει πως οι Έλληνες ηθοποιοί θέλουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό αλλά και για το αν η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα μπορούσε να το καταφέρει.

Θεωρείτε ότι τα μεγέθη των Ελλήνων ηθοποιών, είναι ίσα με των ηθοποιών του Χόλιγουντ;

«Είμαστε πολύ καλύτεροι ηθοποιοί από τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Το να φέρνουμε παραδείγματα σπουδαίων ξένων ηθοποιών είναι τεράστιο λάθος, είναι ψέματα. Έχουμε τραφεί από την αντίληψη ότι οι ξένοι είναι καλύτεροι κι εμείς υποδεέστεροι. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Γιατί πιστεύετε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ηθοποιών που κατά καιρούς πηγαίνουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό δεν τα καταφέρνουν, πλην ελαχίστων, στο παρελθόν κατά κύριο λόγο;

«Παλαιότερα είχε πάει κι ο Νίκος Κούρκουλος… Έκανε μια καριέρα η Δέσπω Διαμαντίδου και η Μελίνα Μερκούρη… Εμείς έχουμε και καλύτερη αντίληψη για το τι εστί θέαμα».

Γιατί δεν μπορούν να αναγνωριστούν το ταλέντο και τα προσόντα που έχουν οι Έλληνες ηθοποιοί στο εξωτερικό, τι φταίει;

«Ο Κούρκουλος όταν είχε πάει στο εξωτερικό, δεν του έκατσε καλά. Δε ξέρω λεπτομέρειες, πιθανόν η Μελίτα Κούρκουλου να ξέρει πιο καλά. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Τζένη Καρέζη, αν ήταν στην Αμερική θα “έσκιζαν”, όλοι το λένε».

Ποιοι πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα τότε, αλλά και σήμερα, ώστε να κάνουν λαμπρές καριέρες στο εξωτερικό; Η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα τα κατάφερνε;

«Η Αλίκη δεν νομίζω ότι θα μπορούσε, υπήρχαν πάρα πολλές σαν την Αλίκη, κι η αγορά θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.