Ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα ο Δ.Λιγνάδης – Καταθέσεις που σοκάρουν: «Ήμουν 14 χρονών όταν με βίασε»

Την πόρτα της 19ης ανακρίτριας αναμένεται να περάσει τις επόμενες ώρες ο πρώην διευθυντής του καλλιτεχνικού προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, συγκεντρώνοντας τα τελευταία 24ωρα αποδεικτικό υλικό, οδηγήθηκαν στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη για το κακούργημα του βιασμού. Στη συνέχεια, η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

 Οι περίεργες κινήσεις

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έφτασε στη ΓΑΔΑ μαζί με τον συνήγορό του Νίκο Γεωργουλέα, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το εάν έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του κάτι που είναι αρκούντος περίεργο για αρκετούς αλλά είχε την σκοπιμότητά της δείχνοντας έτσι ότι σκοπός είναι η δημιουργία εντυπώσεων και η προσπάθεια να «πέσει στα μαλκαά».

Η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιγνάδης έδωσε το προσωπικό του τηλέφωνο, ώστε εάν χρειαζόταν, να το καλέσουν για να μεταβεί εκ νέου.

Η κίνηση του σκηνοθέτη δεν ήταν τυχαία, αφού με τον τρόπο αυτό έδειξε στις Αρχές ότι είναι διαθέσιμος και δεν έχει πρόθεση αποφυγής της Δικαιοσύνης, ισχυρισμό που αναμένεται να προβάλλει και κατά την απολογία του, στο σκέλος που θα αφορά στην προφυλάκισή του ή μη.

Οι καταθέσεις τρόμου που οδήγησαν στο ένταλμα σύλληψης 

Η εισαγγελία της Αθήνας συγκέντρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τρεις μαρτυρικές καταθέσεις που κατέστησαν αναπόφευκτη την άσκηση δίωξης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Η καθοριστική κατάθεση, ήταν αυτή ενός εκ των φερόμενων ως θυμάτων του σκηνοθέτη, πρόσωπο το οποίο υποδείχθηκε από τον Βασίλη Κυπαρισσόπουλο. Ο τελευταίος είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, υποστήριξε ότι τον γνώρισε σε ηλικία 15 ετών, περιγράφοντας σκληρά περιστατικά ασελγών πράξεων.

Αν και τα καταγγελλόμενα αδικήματα στην συγκεκριμένη μήνυση είχαν παραγραφεί, ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος φέρεται να υπέδειξε ένα ακόμη θύμα του σκηνοθέτη, το οποίου η υπόθεση δεν είχε παραγραφεί.

Αυτό ήταν και το πρόσωπο – κλειδί που κατέθεσε την μαρτυρία του στις εισαγγελικές Αρχές. Μάλιστα, η δικηγόρος του Βασίλη Κυπαρισσόπουλου, Μαρία Κουρτέση είχε κάνει γνωστό ότι υπάρχουν δύο ακόμη μαρτυρίες προσώπων, εκ των οποίων το ένα υπήρξε θύμα του σκηνοθέτη, με τα περιστατικά να τοποθετούνται μεταξύ 2014 -2017.

Η δεύτερη κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, δόθηκε από 40χρονη γυναίκα, που φέρεται να κινούνταν στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και να γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις. Τέλος, η τρίτη κατάθεση που «έδεσε» τον φάκελο σε βάρος του κ. Λιγνάδη ήρθε από μάρτυρα – φιλικό πρόσωπο του δεύτερου ανθρώπου που έχει μηνύσει τον σκηνοθέτη.

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ο γνωστός σκηνοθέτης καταγγέλλεται για βιασμό 14χρονου, που έχει τελεστεί, σύμφωνα με τον μηνυτή το 2010 και ως κακούργημα δεν έχει παραγραφεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Το φερόμενο θύμα φέρεται να υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και ότι ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Πρέπει να σημειωθεί, ότι στη μήνυση του φέρεται να κάνει αναφορά και σε αλλά παιδιά, τα οποία ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Ο 25χρονος σήμερα άνδρας φέρεται να καταγγέλλει: «Μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μήνυση ο γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν και άλλους ανήλικους στο σπίτι του. «Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει. Εκεί στο διαμέρισμά του με θέα την Ακρόπολη με βίασε. Προσπαθούσα να αντισταθώ. Τον έβριζα. Μ’ έδιωξε. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β` Γυμνασίου».

Ωστόσο, ο μηνυτής φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά είχε προτείνει μάρτυρα προς επίρρωση των ισχυρισμών του. Αυτός ο μάρτυρας κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας πολλές από τις καταγγελίες του 25χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, και πως ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

Στη συνέχεια -σύμφωνα με την κατάθεση- ο σκηνοθέτης φέρεται να τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Όμως, η παρέα αποφάσισε να φύγει αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος ο μάρτυρας δεν ξαναπήγε ποτέ, ενώ -όπως υποστηρίζει- είναι σίγουρος ότι ο φίλος του λέει την αλήθεια για τον βιασμό του, κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Αρνείται τα πάντα ο Λιγνάδης

«Αρνείται όλα όσα ακούγονται», υπογράμμισε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ. «Μόλις εξεδόθη το ένταλμα προσήλθε αυτοβούλως δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει» ξεκαθάρισε περιγράφοντας στη συνέχεια και την μεσημεριανή τους «επίσκεψη» στη ΓΑΔΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία. Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες», κατέληξε ο κ. Γεωργουλέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.