«Η Αλίκη στο Ναυτικό»: Έτσι είναι ο δρόμος που έκανε ποδήλατο (φώτο-βίντεο)

Μία από τις παλιές ελληνικές ταινίες που έχουν όλοι αγαπήσει είναι το «η Αλίκη στο Ναυτικό». 

Η Αλίκη στο ναυτικό (1961)- Η υπόθεση της ταινίας

Η Αλίκη στο ναυτικό είναι ταινία που γυρίστηκε το 1960 και έκανε πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου 1961. Μάλιστα ήταν η πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ, καθώς και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Η Αλίκη είναι κόρη του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Συναντάει τον δόκιμο Κώστα κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού της στον Πόρο και τον ερωτεύεται, χωρίς να γνωρίζει ότι ειναι δόκιμος. Δίνουν ραντεβού για να συναντηθούν, αλλά επειδή κανείς δεν τα καταφέρνει να έρθει στέλνουν τους φίλους τους, αλλά οι φίλοι τους δεν ξέρουν ο ένας τον άλλο και έτσι η Αλίκη και ο Κώστας νομίζουν ότι δεν θα ξανασυναντηθούν ποτέ. Συναντιούνται ξανά στον καλοκαιρινό χορό της Σχολής Δοκίμων, όπου ο ένας μαθαίνει ποιος είναι πραγματικά ο άλλος.

Ο δρόμος που έκανε ποδήλατο η Αλίκη

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές μιας και πλαισιώνεται από μουσική του Μάνου Χατζηδάκι είναι αυτή που οι φίλες της Αλίκης την φωνάζουν να κάνει ποδήλατο και έτσι ξεκινάνε τη βόλτα. Στην ελληνική ταινία βλέπουμε έναν μεγάλο δρόμο γεμάτο δέντρα. Ποιος είναι στην πραγματικότητα; Η οδός Όθωνος στην Κηφισιά.

Σήμερα παραμένει γεμάτη δέντρα αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι έχει στενέψει αρκετά.  Φυσικά έχουν χτιστεί πολλά περισσότερα σπίτια και δε θυμίζει πολύ τον φαρδύ δρόμο στον οποίο έκανε ποδήλατο η Αλίκη Βουγιουκλάκη πριν από 60 χρόνια. Πλέον, οι ελληνικές ταινίες και οι παλιές ασπρόμαυτες φωτογραφίες μας θυμίζουν συχνά πώς ήταν η Παλιά Αθήνα την οποία πολλοί νοσταλγούν. Αυτό συμβαίνει και με την Αλίκη στο ναυτικό καθώς ο δρόμος όταν περνάς από εκεί μπορεί πλέον να σου θυμίζει πολλά…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.