Πως είναι σήμερα ο δρόμος που γυρίστηκε η ταινία «Ο Παπατρέχας» (φώτο)

O παλιός ελληνικός κινηματογράφος είναι χαραγμένος στο μυαλό μας και αποτελεί μία σειρά από τις αγαπημένες ταινίες όλων, ειδικότερα για τις κωμωδίες.

Μία από αυτές είναι και η ταινία που θα μας απασχολήσει σήμερα, για διαφορετικό όμως λόγο. Πιο συγκεκριμένα θα δούμε πως είναι σήμερα ο δρόμος στον οποίο γυρίστηκε «Ο Παπατρέχας» με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο.

Η ταινία ο Παπατρέχας λοιπόν γυρίστηκε στο κτίσμα επί των οδών Υμηττού και Αρρύβου στον αριθμό 151-153 στο Παγκράτι. Βλέποντας κανείς τις σημερινές εικόνες διαπιστώνει ότι στην πολυκατοικία είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα αλλά όλη η περιοχή έχει αλλάξει από την ανοικοδόμηση που γνώρισε με τα χρόνια. Στην ταινία το μάτι σου μπορεί να χαθεί τέρμα στην Υμηττού ενώ σήμερα δεν διακρίνεις παρά αυτοκίνητα και πολυκατοικίες. Εξάλλου έχει περάσει περισσότερος από μισός αιώνας από τότε που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας.

Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες παλιές ελληνικές ταινίες με δεκάδες ατάκες και σκηνές που έχουν μείνει αξέχαστες. Ο Θανάσης Βέγγος σε ρόλο Παπατρέχα τρέχει διαρκώς, κάνει απρόσεκτες κινήσεις και ζημιές, φροντίζει για όλους, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά όλα αυτά καταγράφονται από την κάμερα με ένα μοναδικό τρόπο που σε συνδυασμό με την ανεπανάληπτη ερμηνεία του ίδιου, προκαλούν ατέλειωτο γέλιο μέχρι δακρύων.

Η ελληνική ταινία ο Παπατρέχας έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Αθήνας τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου του 1966 και «έκοψε» στην πρώτη προβολή της 420.339 εισιτήρια. Μια τεράστια επιτυχία για την εποχή μου μας χαρίζει ακόμη και σήμερα ατελείωτο γέλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.