Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού του Βρετανικού Μουσείου – Γέμισαν σκόνη τα αγάλματα κατά το lockdwon!

Το Βρετανικό Μουσείο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 27 Αυγούστου και οι ιθύνοντες έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των αγαλμάτων και των λοιπών εκθεμάτων που είχαν γεμίσει σκόνη κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Ομάδες εμπειρογνωμόνων έχουν επιφορτιστεί με τον καθαρισμό των επιφανειών των εκθεμάτων του Μουσείου για την αποφυγή ζημιών από δυνητικά επικίνδυνα σωματίδια σκόνης. Πάνω από 30 μέλη του προσωπικού ξεσκονίζουν πολλές συλλογές εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent».

Το Βρετανικό Μουσείο έκλεισε λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 27 Αυγούστου.

Όπως ανέφερε η συντηρήτρια και ειδική για τον καθαρισμό, Φαμπιάνα Πορτόνι, η συσσώρευση σωματιδίων σκόνης σε αρχαία αντικείμενα προκαλεί μακροχρόνιες ζημιές. Η σκόνη προέρχεται από τη ρύπανση που προκαλείται από την κυκλοφορία των οχημάτων ή από επισκέπτες, οι οποίοι τη μεταφέρουν στο κτίριο με τα ρούχα ή τις ίνες των μαλλιών τους.

«Κατά τη διάρκεια του lockdown, όλες αυτές οι πηγές μειώθηκαν, ωστόσο υπήρχε σκόνη γύρω από το Μουσείο», διευκρίνισε και προσέθεσε ότι ο αποκλεισμός έδωσε μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για έναν σε βάθος καθαρισμό.

«Για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε πολλά από τα εκθέματα απαιτούνται σκάλες και άλλος εξοπλισμός και πρέπει να το κάνουμε πριν το άνοιγμα ή μετά το κλείσιμο, οπότε ο χρόνος είναι λίγο περιορισμένος», εξήγησε. «Αλλά τώρα, επειδή το Μουσείο είναι κλειστό, μπορούμε να περνάμε ώρες καθαρίζοντας και δεν υπάρχει βιασύνη, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για αυτό», συμπλήρωσε.

Το Βρετανικό Μουσείο έως τις 27 Αυγούστου θα συμπληρώσει 163 συνεχόμενες ημέρες κλειστό. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε κλειστό στην ιστορία του, που μετρά 261 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.