Τα «άκουσε» η Λ. Μενδώνη από τον Φ. Δεληβοριά: «Επιβεβαιώθηκε το πιο μαύρο σενάριο των φόβων μας» (ΦΩΤΟ)

Για «τίτλους τέλους» των συνθετών και στιχουργών έκανε λόγο ο Φοίβος Δεληβοριάς, αναφερόμενος στις εξαγγελίες της Λίνας Μενδώνης για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων του Πολιτισμού.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, μοιράστηκε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Δημιουργών και Κληρονόμων για την απουσία στήριξης των πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών. Όπως γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση:

«Η μοναδική αναφορά που έγινε στον δικό μας χώρο, των συνθετών-στιχουργών, αφορούσε τα πειρατικά Sites. Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι πως χωρίς στήριξη -επιδότηση ή έστω δανειοδότηση των οργανισμών δικαιωμάτων όπως έγινε παντού στον κόσμο- θα γίνουν όλα τα Sites, όλα τα κανάλια, όλοι οι σταθμοί πειρατικοί, πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρχει κανείς οργανισμός στην αγορά να μας προστατέψει».

Ο Δεληβοριάς συνόδευσε τη συγκεκριμένη ανάρτηση με ένα δικό του, οργισμένο κείμενο, που ξεκινάει ως εξής:

«Δυστυχώς, αγαπητοί φίλοι, το πιο μαύρο σενάριο των φόβων μας επιβεβαιώθηκε. Τίτλοι τέλους για τους συνθέτες-στιχουργούς. Κανείς από τους ανθρώπους που ξέρω και ξέρετε δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Οι συνθέτες και οι στιχουργοί δεν δίνουν συναυλίες ως γνωστόν, άρα η καταστροφή τους είναι θέμα ημερών».

Παρακάτω ο τραγουδοποιός συνεχίζει:

«Σας αποχαιρετώ λοιπόν. Είμαι απελπισμένος και για μένα και την οικογένειά μου και για όλους μας. Δούλεψα μια ζωή πληρώνοντας πάντα τους φόρους μου και χωρίς να πάρω ποτέ ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Την πρώτη φορά που -λόγω καταστροφής- χρειάζομαι ένα σχέδιο από αυτό για να μην καταστραφώ, αυτό με πολεμά».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει στην ανάρτησή του:

«Θα προχωρήσουμε σε καθολικές απαγορεύσεις των έργων μας, θα το κάνουμε μεγάλη είδηση στο εξωτερικό που -εν αντιθέσει με εδώ- όλοι οι Οργανισμοί Πνευματικών Δικαιωμάτων ενισχύθηκαν μέσα στην πανδημία. Είναι η έσχατη λύση απελπισίας στην οποία μας οδηγούν».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση του Δεληβοριά και το κείμενο της Πρωτοβουλίας Δημιουργών:

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.